Kategóriák: HírekKék hírekTokod

A bíróság elrendelte a tokodi társasházi tolvaj letartóztatását

Az Esztergomi Járásbíróság a 2021. május 11. napján tartott ülésen, egy hónapra elrendelte annak a férfinek a letartóztatását, aki egy hét alatt több pincehelyiséget tört fel Tokodon, onnan pedig horgászfelszereléseket, láncfűrészt és csónakmotort lopott.

A végzés nem jogerős, azzal szemben a gyanúsított fellebbezést jelentett be. A védő a tárgyaláson nem volt jelen, így számára 3 nap biztosított a jognyilatkozat megtételére.

Az indítvány szerint a férfi 2021. május 7-én egy tokodi társasház pincéjében lévő tárolóhelyiség ajtaját felfeszítette, és onnan egy darab láncfűrészt vitt el. Ugyanezen a héten egy másik tárolóból összesen 160.000 Ft értékben lopott csónakmotort és 2 darab horgászbotot. Az esztergomi rendőrök a lopott tárgyakat lefoglalták.

A férfi 2021. május 6-7. között egy másik társasház pincéjébe a fémrácsos ajtajának lehajlításával hatolt be, és onnan két darab, orsóval felszerelt horgászbotot, valamint dugókulcs-készletet vitt el összesen 63.000 Ft értékben.

Az elkövető ugyanezen a héten egy harmadik tokodi társasház pincéjébe hatolt be a fémrácsos ajtó lehajlításával, és onnan 368.000 Ft értékben vitt el horgászbotokat, pergetőbotokat, merítőszákot.

A férfit a bíróság 2018-ban csoportosan elkövetett rablás bűntette miatt fegyházbüntetésre ítélte, amelyből 2019-ben pártfogó felügyelet alkalmazása mellett feltételes szabadságra bocsátották, ennek próbaideje alatt követte el a lopásokat.

A dorogi rendőrök 2021. május 8-án elfogták a gyanúsítottat, akinél előállítását követően kábítószertesztet alkalmaztak, ami pozitív lett. Ezért ellene négy rendbeli lopás bűntette és egy rendbeli lopás kísérlete mellett kábítószer birtoklásának vétsége miatt is eljárást indítottak. Az eljárás során az eltulajdonított értékek nagy része előkerült.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó / Tatabányai Törvényszék
Fotók: police.hu

Megosztás