Kategóriák: DorogHírekSport

Ajka a Dorogot is legyőzte

A labdarúgó NB II 37. fordulójában a Dorogi FC az Ajka FC-t látta vendégül Gyirmóton, ideiglenes otthonában, május 9-én, vasárnap. Csizmadia Zoltán korai gólja után a bakonyiak még az első félidőben Zsolnai Richárd révén tizenegyest hibáztak, de ez is belefért nekik, hiszen a Dorog képtelen volt egyenlíteni – írja a Nemzeti Sport.

Mindkét csapat nyugodtan játszhatott, hiszen mind a Dorog, mind az Ajka már a forduló előtt teljesítette célkitűzését. Erőteljesebb támadójátékkal kezdték a mérkőzést a bakonyiak, és Csizmadia Zoltán szép gólja után a félidő közepén meg is duplázhatták volna előnyüket, de Zsolnai Richárd rosszul célzott a büntetőpontról. Az első játékrész végén a dorogiak is tizenegyest reklamáltak Kanalos Tony-Markos esésénél, de ezután a szituáció után a játékvezető nem adott büntetőt. A második félidőben igyekeztek újítani a dorogiak, de a nagyobb helyzetek ezután is az Ajka előtt adódtak; egy esetben Nagy Mihály Krisztián tekerése a bal kapufáról jött ki.

LABDARÚGÓ NB II – 37. FORDULÓ
DOROGI FC–FC AJKA 0
–1 (0–1)
Gyirmót, Alcufer Stadion, 50 néző. Vezette: Barna Gábor (Hofbauer Roland, Kiss Balázs)
Dorog: Mursits – Nyíri (Nagyházi, 90.), Dlusztus, Berkó, Papp M. (Szerencsi, 78.) – Rjasko (Csillag, a szünetben, Girsik, 78.), Lénárth –  Szedlár, Tóth B., Kanalos – Szabó L. (Délczeg, 78.). Vezetőedző: Fenyvesi László
Ajka: Horváth D. – Kovács N., Heffler T., Tar, Csemer – Tóth G., Szekér Á. (Görgényi, 68.) – Zsolnai (Földi B., 68.), Csizmadia Z., Rétyi R. (Kenderes Z., 24.) –  Nagy M. K. Vezetőedző: Kis Károly
Gólszerző: Csizmadia Z. (0–1) a 13. percben

MESTERMÉRLEG
Fenyvesi László: – A mezőnyben kiegyenlített játék folyt, de egy védelmi hiba eldöntötte a három pont sorsát. Gól nélkül nem lehet nyerni, és sajnos ma sem volt olyan játékosom, aki nehéz szituációban betalált volna.
Kis Károly: – Nagyon büszke vagyok a csapatra, hiszen ezzel a győzelemmel még szebbé tettük a tavaszt, és már biztos, hogy ötödiknél rosszabb pozícióban nem zárhatunk. Nagy küzdelem folyt a pályán, mindkét csapatnak voltak lehetőségei, de úgy érzem, hogy egygólos sikerünk megérdemelt, mivel többször is eldönthettük volna a találkozót.

A mérkőzés részletei>>

Forrás: nemzetisport.hu
Borítókép: Dorogi FC Facebook oldala