Kategóriák: DorogHírekKék hírek

Ok nélkül támadt rá egy férfira a dorogi buszmegállóban

Az Esztergomi Járásbíróság – nem jogerősen – tíz hónap fogházbüntetésre ítélte azt a büntetett előéletű pilisvörösvári férfit, aki 2019 tavaszán egy dorogi buszmegállóban minden ok nélkül rátámadt egy emberre.

A vádlott 2019. április 19. napján 13 óra 15 perc körüli időben a dorogi buszmegállóban várakozott. A sértett  férfi elment a vádlott előtt, aki minden ok nélkül támadóan lépett fel vele szemben. A vádlott támadóan felemelte a sértett felé a kezét, mire sértett a lábával egy rúgó mozdulatot tett, hogy távol tartsa magától a vádlottat. A vádlott ekkor több alkalommal a sértett felé ütött, akit egy alkalommal a fején eltalált, miközben a sértett folyamatosan hátrált. A vádlott ezt követően is  sértett felé ütött, akit a földre rántott, majd itt három alkalommal megrúgott. A vádlottat a  járókelők fékezték meg. A sértettnek a vádlott cselekménye következtében a szája felrepedt, bal könyökén és jobb térdén hámsérüléseket szenvedett el, amely sérülések 8 napon belül gyógyultak.

A vádlott férfi büntetett előéletű, őt a bíróság 2018-ban csoportosan elkövetett garázdaság bűntette miatt 10 hó börtön fokozatú szabadságvesztésre ítélte, melynek végrehajtását 2 évre felfüggesztette, valamint a bíróság 2019-ben súlyos testi sértés bűntette miatt 1 év börtön fokozatú szabadságvesztésre ítélte, melynek végrehajtását 2 évre felfüggesztette.

Az ügyészség indítványa alapján a bíróság a férfit 10 hó fogházbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte, a felfüggesztett szabadságvesztések végrehajtását elrendelte.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott három munkanapot tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat megtételére.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó