Pihenőpadokat helyeztek el Dorogon

Határon átnyúló zarándokutak állomásaként új pihenőpadokat és kerékpártárolókat helyeztek el több településen, köztük Dorogon is.

A pihenőpadokat „SacraVelo – Határon átnyúló kerékpáros zarándokutak hálózata a Duna térségében” című projekt keretében helyezték el április első hetében a dorogi Otthon téren. Mindemellett Esztergomban, Táton és Tokodaltárón is létesítettek már ilyen pihenőpontokat.

A „SacraVelo – határon átnyúló kerékpáros zarándokutak hálózata a Duna térségében” projekt Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Nagyszombat és Pozsony megyékben kerékpárral biztonságosan bejárható hálózatot jelöl ki a szakrális értékek mentén. A kitáblázással, valamint honlapon és mobil applikációval ajánlott kerékpáros zarándokút hálózat két pontján, Bacsfa és Szil községben biciklis centrum létesült. Az új turisztikai termék a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat vezetésével, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával, az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program keretében valósult meg.

A térség szakrális helyeiről, tematikus útvonalakról, valamint további pihenőpontokról ide kattintva találhatnak információkat.

Forrás: sacravelo.eu / dorog.hu

Megosztás