Kategóriák: DorogHírekSport

Két perc alatt egyenlített a Dorog a Szolnok ellen

A Labdarúgó NB II 33. fordulójában a 13. helyen álló Dorog a 10. Szolnoki MÁV-ot fogadta, ezúttal Gyirmóton. Kónya Márk 27. percben szerzett gólját két perccel később Zuigeber Ákos egyenlítette ki, így döntetlennel ért véget a meccs – írja a Nemzeti Sport.

A mérkőzés elején előbb a szolnokiaknál volt többet a labda, azonban a dorogiak voltak, akik kétszer is eljutottak a szolnoki kapu elé. Aztán a dorogiak vették át az irányítást egy kis időre, ám a Szolnok feltolt védekezése meghozta az eredményt: ők kerültek mezőnyfölénybe. Helyzetbe sokáig egyik csapat sem került. Aztán két perc alatt két gól is esett: előbb szöglet után a szolnokiak szereztek vezetést Kónya révén, aztán Zuigeber pazar indítás után egyenlített. A második félidő elején is folytatódott a szolnoki mezőnyfölény, bár a dorogi kontrák is magukban hordozták a veszélyt. A gólhoz legközelebb a második félidőben a dorogiak álltak, kétszer is. Szerencsi ívelése, majd Zuigeber szabadrúgása is fölé ment, egyik sem sokkal. Jó iramú mérkőzésen igazságos döntetlen született.

DOROGI FC–SZOLNOKI MÁV FC 1–1 (1–1)
Győr-Gyirmót, Alfucer Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Derdák Marcell (Kulman Tamás, Máyer Gábor)
Dorogi FC: Borsos – Kárász, Dlusztus, Belényesi, Papp M. – Lénárth – Zuigeber, Rjasko, Nagyházi (Tóth Barnabás 76.), Szerencsi (Zabari 90+2.) – Kanalos. Vezetőedző: Antal Gábor
Szolnoki MÁV FC: Molnár-Farkas T. – Horgosi, Tamás L., Kovács O. – Csirmaz, Kónya, Tisza (Tóth Benjamin 87.), Kotula – Földi (Berdó 71.) – Novák Cs., Lakatos I. (Vólent 79.). Vezetőedző: Csábi József
Gólszerző
: Zuigeber (29.), ill. Kónya (27.)

MESTERMÉRLEG
Fenyvesi László
: – Az első félidő a miénk, a második a Szolnoké volt, így igazságos a pontosztozkodás. Több hiányzónk ellenére pozitívum, hogy volt tartása a csapatnak.
Csábi József: – A mérkőzés elején nem találtuk a ritmust, de vezetést szereztünk, azonban gyorsan egyenlített a Dorog. A második félidőben minden tekintetben felülmúltuk a hazaiakat, de nem sikerült a győztes gólt megszerezni.

A mérkőzés itt nézhető vissza:

Forrás: nemzetisport.hu
Fotó: Dorogi FC YouTube csatornája