Kategóriák: Hírek

Megújul Mogyorósbánya főútja

A napokban elkezdődött a mogyorósbányai Fő utca felújítása. A munkálatokat az út kezelője, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. végzi el.

A település vezetése az út felújításával kapcsolatosan az elmúlt években számos alkalommal kereste a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-t, mint a mogyorósbányai bekötőút kezelőjét. A településvezetés igyekezett minden tőlük telhetőt megtenni azért, hogy az elhasználódott útszakasz teljeskörűen megújulhasson.

Nem hiába voltak a megkeresések és az egyeztetések, hiszen a napokban elkezdődött a 11129 jelzésű mogyorósbányai bekötőút, 1+200 és a 4+020 km szelvények közötti felújítása. Információink szerint az útfelújítás és a padkarendezés mellett a csapadékvíz-elvezetést is javítják.

Havrancsik Tibor polgármester elmondta, hogy nagy öröm számukra, hogy a felújítási munkák megkezdődtek, így hamarosan egy biztonságos közlekedést biztosító úton lesz megközelíthető a település. „Azt gondolom ennek az évek óta várt fejlesztésnek nemcsak a mogyorósbányaik örülhetnek, hanem mindenki, aki a településünkre érkezik, vagy akár a nemrégiben megépült kerékpárúton áthalad Mogyorósbányán. Köszönetemet fejezem ki a beruházónak, a kivitelezést végző szakembereknek, és dr. Völner Pál államtitkár úrnak, aki szívén viseli kistelepülésünk sorsát és közreműködésére ismét számíthattunk. Kérem, hogy a munkálatok ideje alatt legyünk türelmesek, közlekedjünk körültekintően” – tette hozzá a polgármester.

Dr. Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője elmondta, hogy két ütemben újul meg az út Mogyorósbánya és Tát között. A most elkezdett, első ütemben a táti Római út és a mogyorósbányai Kastély köz közötti szakaszt teszik rendbe a szakemberek. Ennek keretében többek között szélesítik az utat Mogyorósbánya belterületén, megszüntetik a sok bosszúságot okozó „bukkanót” és felújítják az Árok-hidat is. A második ütemben a táti Mikszáth Kálmán utca és Kölcsey utca közötti résztől a Római útig újul meg az út, és várhatóan ez év második felében kezdik meg a munkálatokat. A képviselő kiemelte, hogy több fejlesztés is érinti Mogyorósbányát: a Magyar Falu Program keretében összesen 52 millió forintot nyert el a település, így például az óvoda és udvara megújítására is lett forrás, további több mint 372 millió forintot pedig a Széchenyi 2020 program keretében ítélt meg az önkormányzatnak, illetve helyi intézményeknek, cégeknek a kormányzat az elmúlt években. „Polgármester úrral karöltve sokat dolgozunk azért, hogy Mogyorósbánya, az itt élők helyzete hónapról hónapra jobb legyen. Amikor egy-egy újabb pályázati lehetőség nyílik a falvak számára, akkor gyakorlatilag azonnal készíti is elő a benyújtandó dokumentumokat a kollégáival, amikor pedig ő keres fel engem a település megoldandó problémáival, én is egyből igyekszem orvosolni a helyzetet, utánajárni a lehetőségeknek a különböző minisztériumokban, hivatalokban” – tette hozzá dr. Völner Pál.

Fotók: Völner Pál Facebook oldala

Megosztás