Kategóriák: Hírek

Elkészült Bajóton az új közösségi és piactér

Interreg pályázat keretében, mintegy harmincmillió forintból készült el az új közösségi és piactér Bajóton.

Bajót Község Önkormányzata a Szlovákia-Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program a „határon átnyúló termékértékesítést szolgáló piacok infrastrukturális fejlesztése keretében a felvidéki testvértelepülésükkel, Szőgyénnel együttműködve nyert el, mintegy 73 555 eurót, több mint 28 millió forintot.

A pályázat keretében a művelődési ház melletti területen alakították ki a piacteret, épített, fedett színpaddal, pihenőpadokkal, közvilágítással. A piactéren térkőburkolat és füvesítés is történt.

A helyi termelői piac kialakításával a cél a hazai és testvértelepülés gasztronómiai szokásainak, étkezéseinek, termelésének megismerése, helyi termékek piacának bővítése. A járvány megszűnését követően számos lehetőséget kínál az új közösségi tér. Az ide látogatók nemcsak gasztronómiai élményekkel, de kulturális értékekkel is gazdagodnak. A vásárok ideje alatt pedig a kiépítendő színpadon előadások szórakoztatnák a vásárlókat, mellyel megismernék egymás hagyományait, dalait is a testvértelepülés tagjai. Mindemellett kiváló helyszíne lehet különféle Adventi- és kézműves vásároknak, kiállításoknak.

„Örülünk, hogy a megyei önkormányzat – az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program monitoring bizottságának tagjaként – támogató döntésével hozzájárulhatott ehhez a fejlesztéshez!” – írta a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat.

Fotók, forrás: Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Facebook oldala

Megosztás