Kategóriák: Hírek

Erdei kerékpárutakat újítanak fel a Pilisi Parkerdőben

Mintegy hatvan kilométernyi aszfaltozott kerékpárút felújításának tervezésére írt ki közbeszerzést „Erdei kerékpárutak felújításának tervezése” címmel a Pilisi Parkerdő Zrt.

A kormány tavaly hozott határozatot arról, hogy 6 milliárd 3 millió forintot fordítanának az idei költségvetésből aktív kikapcsolódást szolgáló programokra és beruházásokra. Ebben szerepel az „Erdei kerékpáros infrastruktúra és szolgáltatásfejlesztés a Pilis–Visegrádi-hegység, valamint a Budai-hegység területén” elnevezésű projekt is.

A pályázati kiírás szerint kerékpározásra kijelölt 60,21 km aszfalt burkolatú erdészeti utat, valamint 14,2 km földutat kell felújítani. Meg kell valósítani a vízelvezetést és 14 híd állapotát kell felülvizsgálni. Mindemellett előre láthatólag minimum 9 db kerékpárosbarát, de az erdészeti használati igényeket is figyelembe vevő sorompót kell tervezni. Ajánlattételi határidő: 2021. április 9.

A kerékpárút hálózat erdőterületet, természetvédelmi területet, a Duna-Ipoly Nemzeti Park területét érinti és fokozottan védett, Natura 2000-es területen vezet.

Megosztás