Sportágspecifikus képzés indul a Meszlényiben

Tagozatos, emelt szintű testnevelés képzés indul az esztergom-kertvárosi Meszlényi Zoltán Katolikus Általános Iskolában.

A 2021-2022. tanévtől – felmenő rendszerben – a NAT kötelező tartalmi elemei mellett sportágspecifikus képzés indul. A sport iránt érdeklődő, tehetséges, motivált tanulók emelt szintű sport- és testnevelés órákon vehetnek részt.

Négy elkötelezett testnevelő tanár vezeti a képzést, tartja az órákat:

  • Baranya István – igazgató, testnevelő, sportpszichológus, UEFA ’Pro’ és labdarúgó szakedző.
  • Mármarosi János – testnevelő, evezős, koordinációs edző.
  • Kokas Sándor – testnevelő, labdás-és játék edző.
  • Kövecs Károly – testnevelő, birkózó és erőnléti edző.

Az infrastrukturális feltételek is kiválóak. Felújított sportcsarnok, villanyfényes műfüves pálya, szabadtéri atlétika pálya, kiválóan felszerelt konditerem, koordinációs szoba várja a tanulókat.

A testnevelés órák mellett külön képzés indul labdarúgás, tenisz, atlétika, kosárlabda, birkózás és evezés sportágakban. A sportágakat képviselő helyi egyesületeket és edzőiket is bevonják a képzésbe. A képzéssel párhuzamosan a versenyeztetés is fontos. Kialakulóban van egy városi katolikus sportegyesület, melynek szerves részese lesz az esztergom-kertvárosi iskola. Minden sportot választó tanulót felruházzák egységes felszereléssel (melegítő, mez, nadrág, sportcipő), hiszen a külsőségek és a hovatartozás is számít.

Fotó, forrás: Meszlényi Zoltán Katolikus Általános Iskola