Kategóriák: HírekPiliscsév

Falusi Portékák: a környék ajándékboltja

Egyre népszerűbbek a magyar, népi stílusú termékek itthon, legyenek azok ékszerek, játékok, ruhák, konyhai, vagy egyéb használati vagy dísztárgyak. A piliscsévi székhelyű Falusi Portékák webbolt ezen igényeket szolgálja ki mintegy két éve. Bíró Mátyás webbolt gazdával beszélgettünk.

– Az utóbbi években, főleg az elmúlt egy évben a pandémia miatt is, egyre többen vásárolnak weben. Önöknek mik a tapasztalataik?

– Valóban megnőtt az online vásárlók száma, nemcsak az iparági adatok mutatják ezt, hanem a saját tapasztalatunk is ez. Az látható, hogy egy olyan vásárlói réteg is megjelent a Falusi Portékák webboltban, akik korábban neten nem nagyon vásároltak, vagy csak ritkán. Például a hatvan év felettiek közül egyre több vásárlónk van nekünk is.

– Milyen egyedi szolgáltatásokkal álltak elő az elmúlt évben, hogy az új vásárlói igényeknek, elvárásoknak még inkább megfeleljenek?

– Azoknak, akik korábban egyáltalán, vagy alig vásároltak interneten nagy segítség, ha a teljes vásárlási folyamatot nem kell végigvinni. Azaz szeretnek nézelődni, böngészni az áruk között, de a Kosárba helyezést és a fizetési folyamatot már kihagynák. Őket is segítve, a járvány kezdete óta lehetőség van nálunk telefonon is leadni a rendelést, ami sokak számára jelent könnyebbséget és hálásak érte.

– Vannak, akik azért sem szeretnek interneten vásárolni, mert soknak tartják a járulékos költségeket (pl. a szállítási díjakat). Önök milyen kedvezményes szállítási, átvételi, fizetési lehetőségeket kínálnak vásárlóiknak?

– Ugyancsak a vírushelyzet alatt, megkönnyítve és még kedvezőbbé téve az online vásárlást a székhelyünk, Piliscsév környékén élőknek, bevezettük a környék 20 településén az ingyenes kiszállítás, valamint a telephelyünkön történő csomagátvétel lehetőségét. Így már majdnem olyanok lettünk, mint egy fizikai bolt, azzal a különbséggel, hogy az árukat otthon, vagy éppen utazás közben hazafelé választják ki a vásárlóink, viszont nem kell külön szállítási díjat fizetni, ami, a futárcégek folyamatos áremelésének köszönhetően, főleg a pandémia óta, egyre borsosabb tétel. Ezek mellett vannak állandó és időszakos kupon kedvezményeink, klubtagsági, törzsvásárlói akcióink is, amiket természetesen ugyancsak kedvelnek a vásárlóink. És persze a gyors kiszállítást is, 1-2 munkanapon belül megérkeznek csomagjaink, személyes átvételnél pedig akár már aznap is átvehetők a kiválasztott áruk.

– Milyen típusú termékeket kínálnak?

– Nagyon fontosnak tartjuk, hogy minél több magyar, kézműves partner portékáit kínáljuk. Mert hiszünk abban, hogy a tradicionális, magyar népi stílusnak nemcsak múltja, hanem jelene és virágzó jövője is lesz. Aki felkeresi webboltunkat, sokféle kézműves terméket talál, sokat a környék mestereitől is, többek között kerámiákat, fajátékokat, faeszközöket, textiltermékeket, ékszereket, mézeskalács portékákat, szőnyegeket, de fonott termékeket is. Ez utóbbiak például a hazai kosárfonás központjából, Békésből érkeznek, népi iparművész partnerünktől, Julika nénitől. De vannak nem kézműves termékeink is, főleg konyhai és kerti eszközök, amiknél viszont nagyon szigorúan betartunk egy szabályt: kizárólag magas minőségű termékeket veszünk fel a palettára. Jelenleg mintegy 500 féle használati tárgy és ajándéktárgy közül választhatnak vásárlóink. És folyamatosan, havonta 10-20 féle új termékkel bővül a kínálatunk.

– Hol lehet Önöket elérni?

– Elsősorban interneten, a falusiporteka.hu webcímen várjuk vásárlóinkat, valamint a Facebookon is jelen vagyunk, mintegy nyolcezren követnek már minket napról-napra. Nyártól pedig tervezzük, hogy a környék piacain, kisebb-nagyobb vásárain is megjelenjünk portékáinkkal. Voltunk már korábban is “vásározni”, és különleges élmény számunkra is, nemcsak a vásárlóink szeretik élőben is megnézni a termékeinket. A remélt személyes nyári találkozásokig pedig mindenkinek jó egészséget kívánunk.

Megosztás