Pénzbüntetést szabtak ki a tetten ért tolvajnak

Az Esztergomi Járásbíróság jogerősen négyszázezer forint pénzbüntetést szabott ki azzal a férfival szemben, aki hátizsákjába rejtett termékeket fizetés nélkül akart kivinni az esztergomi áruházból, a biztonsági személyzet azonban tetten érte.

A vádirat szerint a férfi 2020. október 17-én az esztergomi áruházban a bevásárlókosarába helyezett különféle árucikkeket, majd a próbafülkébe ment. A fülkében 3 darab, egyenként 699 Ft értékű, 180 grammos készétel vonalkódját lekaparta, valamint 2 darab, összesen 13.398 Ft értékű, 0,7 literes whiskeyről eltávolította a lopásgátló nyakpántokat, majd a termékeket a hátizsákjába rejtette azért, hogy azokat eltulajdonítsa.

A férfi ezután az önkiszolgáló kasszához ment, ahol kifizetett két darab pékárut, majd a hátizsákjába rejtett termékek kifizetése nélkül elhagyta a kasszasort. Az elkövetőt az áruház biztonsági szolgálata feltartóztatta.

A férfi az áruház elkülönített helyiségében a hátizsákjából elővette a lopott termékeket, amelyeket az áruház dolgozói tőle visszavettek. A vonalkódok lekaparása, valamint az áruvédelmi eszközök eltávolítása miatt a termékek megsérültek, eladhatatlanná váltak, így az áruházat 15.495 Ft lopási kár érte.

Az ügyészség indítványa alapján a bíróság az elkövetővel szemben 400.000 Ft pénzbüntetést szabott ki, valamint kötelezte arra, hogy a sértett kárát térítse meg.

Fotó, forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó