MÉH telepre került a lopott autó

A tettes a kiszemelt autót elszállíttatta úgy, hogy arra a jármű tulajdonosától nem kapott engedélyt. Az esztergomi nyomozók a 31 éves helyi lakost azonosították és gyanúsítottként kihallgatták.

Egy 31 éves esztergomi férfi olyan járműveket keresett, amihez olcsón hozzá lehetett jutni. A vásárolni kívánt gépkocsit egy MÉH telepen akarta leadni. Így lett figyelmes egy esztergomi parkolóban álló személyautóra, amin nem voltak hatósági jelzések. A férfi nem vette fel a kapcsolatot a jármű tulajdonosával, őt a tervéről nem tájékoztatta, az elszállításra nem kapott engedélyt.

A 31 éves férfi 2021. március 16-án az ismerősével elszállította a személygépkocsit egy MÉH telepre. Az érte kapott pénzből a fuvarost kifizette, a többi pénzt felélte. A sértett március 17-én, az autó hiányát észlelve tett feljelentést az Esztergomi Rendőrkapitányságon.

A nyomozók az adatgyűjtést követően olyan információk birtokába jutottak, ami a 31 éves elkövető kilétének a megállapításához vezetett. A helyi lakost március 18-án előállították és gyanúsítottként kihallgatták. Ellene lopás miatt indult büntetőeljárás. A férfi beismerő vallomást tett.

Fotók, forrás: police.hu