Minden szabályt megszegett az esztergomi motoros

A vezetéstől való eltiltás ellenére, a kijárási korlátozást megszegve, biztosítás, rendszám és világítás nélkül, ittasan motorozott Esztergomban.

Az Esztergomi Rendőrkapitányság járőrei 2021. március 8-án, hétfőn 2 óra 50 perckor Esztergomban, a Mátyás Király utcában megállítottak egy helyi lakost, aki a kijárási korlátozás szabályait megszegve, motorkerékpárral hatósági jelzés és hátsó lámpa nélkül közlekedett.

A járműre kötelező felelősségbiztosítás sem volt kötve. Az intézkedés során alkalmazott alkoholszonda pozitív eredményt mutatott, ezért a motorost további mintavétel céljából előállították.

A mérési eredmények alapján ellene büntetőeljárást kezdeményeztek. Az egyenruhások azt is megállapították, hogy az Esztergomi Járásbíróság a vezetéstől eltiltotta. A 30 éves férfit a rendőrkapitányságra előállították, ahol járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés elkövetése miatt, a gyorsított bírósági eljárás lefolytatása céljából őrizetbe vették. Ellene szabálysértési eljárást kezdeményeztek.

Forrás: police.hu