Két év börtönbüntetést kapott a visszaeső autótolvaj

Az Esztergomi Járásbíróság a jármű önkényes elvételének bűntette miatt gyorsított eljárásban tárgyalta azt a férfit, aki a szabadságvesztésből szabadulását követően két hónap múlva újra bűncselekményt követett el.

A vádlott 2021. január 1-jén hajnali 4 óra 25 perc körüli időben egy kesztölci ingatlan bekerítetlen udvarán, a sértett tulajdonában álló személygépkocsit megkísérelte jogtalan használat céljából elvenni akként, hogy a lezáratlan gépkocsit több alkalommal elindította az abban benne hagyott indítókulccsal, hátramenetbe kapcsolt, hogy az ingatlanból kitolasson a közútra, azonban a gépkocsi minden alkalommal lefulladt. A bűncselekmény befejezését a sértett akadályozta meg, emiatt a vádlott a helyszínről gyalogosan elmenekült.

A vádlott a bűncselekmény elkövetését beismerte.

A férfi büntetett előéletű, őt a bíróság korábban 7 rendbeli jármű önkényes elvételének bűntette és 1 rendbeli kisebb kárt okozó rongálást vétsége miatt 1 év 6 hónapi időtartamú börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte, amelyből feltételes kedvezménnyel szabadult 2020. november 1-jén.

Az Esztergomi Járásbíróság 2021. február 10-én elrendelte a férfi letartóztatását, majd a bíróság elé állítása során 2 év börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítéletet az ügyész, a vádlott és a védő tudomásul vette, így az jogerőre emelkedett.

Forrás: Tatabányai Törvényszék Sajtó

Megosztás