Kategóriák: CsolnokHírek

Mintegy százhúszmillió forintból újul meg a csolnoki iskola

A Csolnoki Német Nemzetiségi Önkormányzat három pályázaton összesen mintegy százhúszmillió forintot nyert, melyből teljesen megújul a Csolnoki Német Nemzetiségi Általános Iskola.

Szax László, a Csolnoki Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke megkeresésünkre elmondta, hogy korábban mintegy huszonnyolcmillió forintra pályáztak sikeresen, amiből a fűtés korszerűsítést és a tetőcserét végezték el. Hamarosan pedig elindulhat az iskola épületének homlokzatszigetelése, illetve a belső nyílászárók cseréje és a burkolatok felújítása. Erre mintegy ötvenmillió forintos pályázati összeg áll rendelkezésre. Ezek a munkálatok pedig várhatóan a nyáron befejeződnek. Továbbá, még egy általuk beadott pályázatot bíráltak el sikeresen: mintegy negyvenkétmillió forintos támogatásból az intézmény belső padlószerkezetének cseréjét, a földszinti álmennyezet kialakítását és a belső festési munkálatok végzik majd el. Ez a beruházás az év végén, vagy a jövő év elején kezdődhet el – tette hozzá Szax László.

A vissza nem térítendő pályázati forrásokat a Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért felelős Államtitkárság biztosítja.

Borítókép: Google