Halálra vert egy idős asszonyt Leányváron

Emberölés bűntette miatt emeltek vádat azzal a férfival szemben, aki egy leányvári házban megölt egy idős nőt. Az elkövetőt tíz év után sikerült beazonosítania a Készenléti Rendőrség Kiemelt Ügyeket Felderítő Főosztályának.

Az idős sértett és a vádlott ismerték egymást, mivel a vádlott a sértett egyik unokájának a barátja volt és több alkalommal együtt italoztak a sértett házában. A vádlott 2009. január 1-én kora délután ittas állapotban elment a sértett leányvári otthonába azt remélve, hogy a sértett unokáját ott találja. A sértett leültette a vádlottat a konyhában és alkohollal kínálta. A vádlott és a sértett egy ideig várakoztak miközben a vádlott alkoholt fogyasztott, majd mivel a sértett unokája nem jelent meg, a sértett felszólította a vádlottat, hogy most már hagyja el az otthonát.

A vádlott elindult kifelé a házból, miközben a sértett többször is mondta neki, hogy menjen el, mert ittas. Az ittas állapotú vádlott a sértett kijelentései miatt indulatos lett és az előszobában meglökte a sértettet. A sértett a lökés következtében elesett, ezt követően a vádlott a földön fekvő sértettet többször bántalmazta, nagy erővel megragadta a nyakát, rátaposott, rátérdelt a mellkasára.

A bántalmazást követően a vádlott magára hagyta az előszobában a földön fekvő sértettet és a telek hátsó részén keresztül elhagyta a helyszínt.

A sértett a vádlott bántalmazása következtében életét vesztette. A sértett halála nyaki leszorítást, mellkasi összenyomatást követő fulladás következtében állt be.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a Tatabányai Törvényszék a vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetést szabjon ki, valamint tiltsa el őt a közügyek gyakorlásától.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó