Akár két évet is kaphat ittas járművezetésért

Az Esztergomi Járási Ügyészség tíz napon belül kétszer nyújtott be vádiratot ittas járművezetés vétsége miatt ugyanazon férfival szemben. A különös visszaesőre egy év tíz hónap börtönbüntetés várhat.

Az egyik esetben a férfi 2020. március 30. napján 16 óra 15 perc körüli időben Pilismaróton, a Hunyadi utcából a 11-es számú főútra kanyarodva, majd onnan a Köztársaság téren keresztül az Ady Endre utcába hajtva ittas állapotban vezetett egy személygépkocsit igen enyhe fokú ittas állapotban. A másik esetben a férfi 2020. április 12. napján 22 óra 02 perc körüli időben Nyergesújfaluban, a Kossuth Lajos utcában Tát irányából Lábatlan irányába közlekedve közepes fokban ittas állapotban vezetett egy személygépkocsit.

A férfi hatszor volt büntetve, legutóbb a bíróság 2020. január 14-én jogerős határozatával ittas járművezetés vétsége és más bűncselekmény miatt 1 év 8 hó börtönbüntetésre, 2 év közügyektől eltiltásra, és 3 év járművezetéstől eltiltásra ítélte.

A bíróság a két ügyet egyesítette. Az előkészítő ülésen a férfi a bűncselekmények elkövetését beismerte. A bíróság az ügyészség indítványával egyezően az elkövetőt halmazati büntetésként, mint különös visszaesőt 1 év 10 hó börtönbüntetésre, 3 év közügyektől eltiltásra, és 6 év járművezetéstől eltiltásra ítélte.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője fellebbezést jelentett be.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék