Esztergomi sportboltból loptak – VIDEÓ

Az Esztergomi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azokkal a férfiakkal szemben, akik egy esztergomi sportruházati boltból márkás ruhákat loptak. Az egyikük a terméket a pólója alá csúsztatta, a másik pedig a táskájába rakta.

A vádirat szerint két férfi egy sportruházati boltból eltulajdonított egy darab, 10.999 Ft értékű trikót oly módon, hogy az egyik férfi az áruvédelmi eszközt ruháról letépte, és azt a termék felett tárolt cipőbe rejtette, miközben a társa a cselekményét egy pólóval eltakarta, fedezte, ezután a társa ezt a trikót a táskájába rejtette.

Az elkövetők elloptak egy darab 15.999 Ft értékű sortot is úgy, hogy egyikük a pólója alá rejtette az áruvédelmi eszközzel együtt, cselekményét biztonsági kamera rögzítette.

Az elkövetők kimentek a boltból anélkül, hogy az elrejtett termékeket kifizették volna, ám egyiküknél az áruvédelmi kapu bejelzett, ezért az eladó utánuk szaladt. Az eladó az egyik férfi táskáját átkutatta, de abban nem talált semmit, mivel az ellopott ruházat a pólója alá volt rejtve.

Az elkövetési érték összesen 27.598 Ft. A lopással okozott kár teljesen megtérült, mert az esztergomi rendőrök a férfiaktól lefoglalták és a sértettnek visszaadták a lopott ruhákat.

Mindkét férfi büntetett előéletű, egyik többszörös visszaesőnek, társa különös visszaesőnek minősül.

Az ügyészség a benyújtott vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság mindkét férfit szabadságvesztésre és közügyektől eltiltásra ítélje.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó