Kategóriák: DorogHírek

Digitális táblával gazdagodott a Zrínyi iskola

Január 29-én, pénteken reggel a dorogi Zrínyi iskolában avatták fel azt a mintegy félmillió forint értékű digitális okostáblát, amit a Richter Gedeon Nyrt. támogatásából vásárolt meg az intézmény.

Garai Zoltán, a Richter Gedeon Nyrt. Dorogi Fióktelepének főmérnöke elmondta, hogy az immáron 120 éves múltra visszatekintő gyógyszeripari cég a nemzetközi élvonalba tartozik és talán kevesen tudják a régióban, de több mint 100 országban tevékenykedik, mindemellett pedig stabil lábakon álló magyar vállalat. A főmérnök kiemelte, hogy a társadalmi szerepvállalásra kiemelt hangsúlyt fektetnek, hiszen abban a környezetben, ahol dolgoznak, mindig nagy figyelmet fordítanak a munkavállalóikra és a lakosságra, ezáltal pedig az oktatás felé is nagy elkötelezettséget mutatnak. Továbbá számos olyan dinamizált folyamatokban részt vesznek, amelyek támogatják ezeket a projekteket. A főmérnök hozzátette azt is, hogy fontos számukra, hogy az oktatási intézményeknek megfelelő műszaki hátterük legyen, ezért is támogatták a digitális okostábla megvásárlását. Végezetül kiemelte azt is, hogy az idén még egy projektet szeretnének megvalósítani az önkormányzattal karöltve, ez pedig egy közösségi terem kialakítása lesz a művelődési házban.

Sitku Pál, a Dorogi Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű és Sportiskolai Általános Iskola intézményvezetője elmondta, hogy a támogatást már karácsony előtt átutalta a Richter az alapítványuk / a városi alapítvány részére, az ebből az összegből megvásárolt táblát pedig a történelem teremben helyezték el. Hozzátette, hogy szerencsére az elmúlt években számos olyan eszközt szereztek be, amelyek segítik az oktatást, például a most szóban forgó digitális táblából ez már a hatodik, melyek nagyban segítik a diákok tanulását és a tanárok munkáját.

Megosztás