Kategóriák: Hírek

A szakáll és bajusz előnyei, és az ápolásuk fontossága

A férfiaknál az arcszőrzet soha nem megy ki a divatból. Trendek jönnek és mennek, a szakállformák változnak ugyan, de mindig is divat lesz szakállt és bajuszt viselni, hiszen egy szakállt és a bajuszt viselő férfinak olyan férfias kisugárzása van, persze csak akkor, ha rendben van tartva és jól ápolt.

Mutatjuk, hogy milyen előnye is van annak, ha valaki szakállt és bajuszt visel, és azt megfelelően ápolja, azaz nem hanyagolja el.

Már az ősember is szerette

Nem véletlen, hogy az ősemberek nagy része már akkor sem szabadult meg az arcszőrzetétől, amikor megtehette volna. Ez volt az egyetlen olyan, a legolcsóbban elérhető „melegítő eszköz”, ami kvázi biztonságot jelentett a metsző hideg, vagy a hideg esőscseppek ellen. Még ma is vannak olyan férfiak, akik e miatt az ok miatt nem lennének soha hajlandók megszabadulni a szakálluktól, azaz azért, mert jó melegen tartja az arcukat.

Időt igen, pénzt nem lehet vele megtakarítani

Már csak abban az esetben igaz ez, ha az illető gondosan ápolja a szakállát. Időt, valamennyit ugyan megtakarítanak azzal, hogy nem kell minden héten, vagy hetente többször borotválkozni, azonban egy igényes férfi ezt az időt rááldozza a szakáll – és a bajuszápolásra. Így voltaképpen időspórolásról nem nagyon beszélhetünk. És bár borbélyhoz sem kell eljárni, a szakállápoló termékekbe be kell fektetni, igaz nem kell ezeket sem olyan gyakran megvásárolni, főleg, ha jó minőségű termékeket vesz valaki, hiszen ezekből csak kevés is elég, és a gondos ápolás következményeként mindig fényesen ragyogni fog az arcszőrzet.

Sármossá tesz

Egy ápolt, alaposan megfésült, megfelelő szakállápoló termékekkel ápolt és szakáll olajjal gondozott arcszőrzet, igenis sármossá formálja annak viselőjét. De tényleg ne feledkezz meg a szakállad és a bajszod megfelelő ápolásáról, mert különben éppen hogy az ellenkező hatást éred el.

Némi védelmet is ad

Az ősember nem véletlenül nem szabadult meg az arcszőrzetétől, amikor már tehette volna, hiszen valóban sok mindentől megóvta őt arcának bozontja. Többek között az erős UV-sugárzástól, de a széltől is néminemű védelmet élvezhetett. És többek között emiatt sem szabadulnak meg az arcszőrzetüktől a szakállas férfiak. Elsőre furán hangzik, de némi igazság azért van benne, hiszen az arc szőrszálai valóban nem engednek teret a leégésnek és az érzékeny bőrt is megvédik a viszontagságos időjárással szemben.

Használj szakállápoló termékeket

A kulturált és ápolt megjelenéshez tehát hozzátartozik a szakállápolás és a bajusz ápolása. Milyen terméket használj? Használhatsz szakállviaszt, olajokat, balzsamokat. Az arcszőrzet ápolására a természetes olajok jelentik a legjobb megoldást, és amely termékek az alatta lévő bőr ápolásához is alkalmasak. A Trendhim webáruházban kapható szakállolajok és balzsamok 100%-ban természetes összetevőkből készültek, és a bőrirritáció összes formáját csökkentik.

Megosztás