Az esztergomi élményfürdőben verekedett

Egy év tíz hónap – végrehajtásban négy évre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélték azt a férfit, aki egy esztergomi fürdő pénztáránál sorban állva ütött meg egy másik férfit.

2020. július 18-án Esztergomban, az Aquasziget élményfürdő területén a sértett élettársával és a család többi tagjával a pénztár előtt állt sorban jegyért. Előttük állt a sorban a vádlott + 2 fő és velük érkezett még egy férfi, aki a parkolás után kívánt csatlakozni hozzájuk, ezért előrefurakodott, miközben a sértett élettársának a derekához hozzáért. A hölgy ezt szóvá tette, amiből a két társaság között vita alakult ki, és ennek során a sértett, élettársa mellett emelt szót. A vádlott felmérgesedett a vita során, és egy alkalommal az arcán ököllel megütötte a sértettet.

Az ütés következtében a sértett arcán zúzódásos sérülést, orrvérzést és az orrán fél centiméteres repesztett sérülést szenvedett el. A sérülések 8 napon belül gyógyultak, ám figyelemmel a támadott testtájékra, az ütés 8 napon túl gyógyuló sérülés okozására is alkalmas volt.

Az Esztergomi Járásbíróság 2020. december 21. napján hozott büntetővégzésében a vádlottal szemben 1 év 10 hónap – 4 évre felfüggesztett – börtönbüntetést szabott ki. A végzés 2021. január 7. napján jogerőre emelkedett.

Forrás: Tatabányai Törvényszék Sajtó