Kategóriák: Hírek

Pályázati forrásokból újul meg Sárisáp

Pályázati forrásból megvalósult beruházásokat és az önkéntes tűzoltók új eszközeit mutatták be a január 21-ei sárisápi helyszínbejáráson.

A Magyar Falu Program és Nemzeti Együttműködési Alap (NEA-MA) segítségével több fejlesztés is megvalósult Sárisápon. Többek között hárommillió forint értékben orvosi eszközöket vásároltak, de útfelújítás is történt harmincmilliós támogatásból. A közeljövőben pedig mintegy ötmillió forintból elkészül a temetői urnafal, illetve harmincmillióból a művelődési házat is felújítják.

Dr. Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője és Kollár Károly, Sárisáp polgármestere először a temetőbe látogatott el, ahol megtekintették az építés alatt álló urnafalat, illetve az 1947-es bányaszerencsétlenség emlékművét. Ezután felkeresték a Hunyadi utcát, melynek egyes szakaszai már megújultak és a hátralévő szakaszt is felújítják hamarosan.

A művelődési házban tett látogatás után elsétáltak az Önkéntes Tűzoltó Egyesület Sárisáp szertárához, ahol megtekintették a másfélmillió forintos NEA-MA pályázati támogatásból megvásárolt hőkamerás kutató drónt, illetve a Magyar Falu Program ötmillió forintos támogatásából beszerzett mentő quad-ot.

A Régió TV Esztergom felvétele a helyszínbejárásról:

Felhasznált források: hidlap.hu / rtve.hu