Kategóriák: Hírek

Pályázati forrásból fejlesztett a pilismaróti Orfeusz Könyvtár Kft.

A pilismaróti Orfeusz Könyvtár Kft., a környék szinte legnagyobb kínálattal rendelkező turisztikai szolgáltatója a LEADER program keretében gazdasági szempontból kiemelkedő, a mikrovállalkozás hatékonyságnövelő beruházására, komplex konyhafelújításra nyújtott be pályázatot, amelyet a Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága és a Duna-Pilis-Gerecse Vidékfejlesztési Egyesület támogatásra érdemesnek talált.

Az Orfeusz Könyvtár Kft. a LEADER program (VP6-19.2.1.-2-3-17) keretében 1915022275 azonosító számon egy nagyléptékű konyhafejlesztésre, fűnyíró traktor, valamint éttermi szoftverrendszer, és elektronikai eszközök beszerzésére nyújtott be pályázatot, amelyet a Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága és a Duna-Pilis-Gerecse Vidékfejlesztési Egyesület támogatásra érdemesnek talált.

A kisvállalkozás jelen beruházása által a Dunakanyar turisztikai attrakcióinak széles körű kínálata növekszik. A turisztikai programok lebonyolítása, különös tekintettel a vízi turizmusra, csoportok számára agroturisztikai bemutatók, vízitúrák, sportolási terep, az infrastrukturálisan megfelelő telephely felszereltsége mellett újabb szolgáltatások beindítására is lehetőség nyílik a fejlesztés kapcsán.

 A támogatás által növekszik a szolgáltatások köre. A szolgáltatás a turisztikai fogadóképesség javításával, a kínálat bővítésével a fogadóképesség minőségi fejlesztését célozza meg. A megvalósult projekt a kisvállalkozás versenyképességének növelését eredményezi a kialakult gazdasági és egészségügyi körülmények ellenére is. Ezáltal bővülő kínálattal, bővülő turisztikai szolgáltatásokkal, az esztétikusabb környezet kialakításával nő a település é s a térség turisztikai vonzereje is.

Különböző szektorok szereplőivel egy partnerségi háló létrehozását célozta meg a vállalkozás ennek a beruházásnak köszönhetően, amely a térség bemutathatóságát, a fenntartható turizmusfejlesztését segíti. Ez hozzájárul a térségben élők életminőségének javulásához, az optimális vendégéjszakák számának, továbbá az itt eltöltött szabadidő emelkedéséhez. A turisztikai termékfejlesztés az eltérő igényű és fizetőképességű célcsoportok számára teszi vonzóvá a Dunakanyart, hozzájárul a hagyományőrzés, az építészeti emlékek népszerűsítéséhez, az emlékhelyek és természeti látványosságok látogatottságának növeléséhez.

A fejlesztés hatására a versenyképesség növelésével a szolgáltatás bővítésével környezetbarát, vonzó kínálatot biztosít a környékben élők és az idelátogatók számára. A jobb turisztikai szolgáltatással nő a települések, a térség turisztikai vonzereje.

Megosztás