Kategóriák: HírekKék hírek

Szén-monoxid-mérgezés gyanújával öt embert szállítottak kórházba

Január 16-án, szombaton hajnali fél négy körül érkezett a katasztrófavédelemhez a riasztás, miszerint bejelzett a szén-monoxid érzékelő egy háromszintes családi házban Sárisápon, a Diófa utcában.

A katasztrófavédelem szóvivője megkeresésünkre elmondta, hogy az esethez a bajnai hivatásos és a sárisápi önkéntes tűzoltók vonultak ki, akik az ingatlan első emeletén a mérések elvégzése után kimutatták a mérgező gáz jelenlétét a levegőben.

A gázszolgáltató szakemberei megállapították, hogy az égéstermék nem távozott el a kéményen keresztül, ezért az alagsorban található gázkazánt lekötötték a hálózatról, majd kiszellőztették az épületet.

Az épületben összesen tizenegyen tartózkodtak, akik közül öt főt elszállítottak megfigyelésre az esztergomi kórházba.

A katasztrófavédelem szóvivője hozzátette, hogy a fűtést alternatív módszerrel meg tudták oldani az ingatlanban, így a többi lakóval szemben lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

A Sárisáp ÖTE a Facebook oldalán az esettel kapcsolatban figyelmezteti a lakosokat, hogy még mindig nem késő beszerezni a szén-monoxid érzékelőt, ami – mint a mostani esetben is – életet menthet.

Fotó: Sárisáp ÖTE