Életveszélyesen megütötte lakótársát

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség indítványára a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte a letartóztatását annak a férfinak, aki 2021. január 1-jén a hajnali órákban ököllel életveszélyes sérülést okozva megütötte a lakótársát.

A gyanúsított és a sértett egy esztergomi ingatlanban közösen lakott. A gyanúsított a sértett által lakott szobában 2021. január 1-jén 04 óra és 05 óra 20 perc közötti időben ököllel, egy alkalommal megütötte a sértettet. Az ütés következtében a sértett harántirányú koponyacsonttörést szenvedett a feje bal oldalán, amely agyi vérömlennyel és másodlagos agysérülésekkel is járt. Ezen sérülések következtében a sértett életveszélyes állapotba került.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói életveszélyt okozó testi sértés bűntettének elkövetése miatt hallgatták ki gyanúsítottként az elkövetőt. A gyanúsított a bűncselekmény elkövetését részben elismerte.

A főügyészség indítványával egyezően a Tatabányai Járásbíróság 2021. január 8-án, 1 hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását, tekintettel arra, hogy vele szemben fennáll a szökés, elrejtőzés, valamint annak a veszélye, hogy szabadlábon hagyása esetén a tanúkat megfenyegetné, jogellenesen befolyásolná.

A végzés nem jogerős, mivel az ellen a gyanúsított és a védője fellebbezést jelentett be.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék