Virágágyásban alvó nővel közösült, öt évet kapott

Szexuális erőszak bűntette miatt jogerősen öt év börtönbüntetésre ítélték azt a férfit, aki egy virágágyásban alvó nővel közösült Esztergomban.

A férfi 2020. augusztus 8. napján hajnali 2 óra körül ittas állapotban az Esztergom, Simor János utcában gyalog haladt, ekkor észlelte, hogy a sértett nő az egyik kocsma előtt egy virágágyásban alszik.

A férfi előbb önkielégítést végzett, majd az alvó sértett alsóruházatát lehúzta és vele közösült, eközben rendőrjárőrök érkeztek a helyszínre.

Az elkövetőt az ügyészség 2020. szeptember 4-én bíróság elé állította.

Az ügyészség indítványára az Esztergomi Járásbíróság a férfit öt év börtönbüntetésre, és hat év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet kihirdetését követen az ügyészség indítványára a bíróság elrendelte a vádlott letartóztatását elrendelte.

A kihirdetett ítéletet és a letartóztatást elrendelő végzést az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védő az ítélettel szemben enyhítés végett fellebbezést jelentettek be.

A Tatabányai Törvényszék a vádlott és a védő fellebbezése alapján eljárva az elsőfokú ítéletet helybenhagyta, így az jogerős.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó