Tolakodásból testi sértés lett

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélhetik azt a férfit, aki nyáron egy esztergomi fürdő pénztáránál egy férfit azért ütött meg a vita során, mert úgy gondolta, hogy jogosan állhat előre a sorba.

Súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki egy esztergomi fürdő pénztáránál sorban állva ütött meg egy másik férfit.

A vádirat szerint a vádlott és ismerősei 2020. július 18-án 10 óra 50 perc körül az esztergomi fürdő jegypénztára előtt sorban álltak. Egy férfi a parkolás után akart csatlakozni a vádlott társaságához, ezért a sorban előre furakodott, eközben hozzáért egy nő derekához. Ez a nő ezt szóvá tette, ami miatt a nő társasága és a vádlott társasága között vita alakult ki. A vita során a vádlott a nő élettársát egyszer, az arcán ököllel megütötte.

Az ökölütés következtében a sértettnek 8 napon belül gyógyuló arctáji sérülése keletkezett, a bántalmazás alkalmas volt 8 napon túl gyógyuló sérülés okozására.

A vádiratban az ügyészség arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a férfit tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó