Kategóriák: DorogHírekSport

Újabb kupát nyert az Új-Hullám Sport Egyesület

Dorog városában számos sportág kipróbálására adatik lehetőség, így kiválaszthatjuk a számunkra avagy gyermekünk számára leginkább tetszetős sportot.

Az úszás és vízilabda opcióra nem véletlenül esik sokak választása, hiszen Magyarország rendkívül sikeres ezekben a sportágakban, ami az idei vízilabda és úszó világbajnokságon is megmutatkozik, ezekről bővebben olvashatunk, illetve a https://xn--betbnuszkd-jbbf.com/bet365-mobil-alkalmazas/ mobil applikációját használva, akár telefonunkról is nézhetjük az élő közvetítéseket és további érdekes információkról értesülhetünk.

Arról lehet már kevesebben hallottak azonban, hogy az úszásnak nagy múltja van bizony Dorog városában is. Hiszen itt épült meg az első vidéki 50 méteres uszoda, olyan korán mint 1928 már úszószakosztályt is létesítettek itt. Az idő múlásával sajnos ezt az uszodát 1980-ban lebontották és ezért háttérbe szorult ez a sportág egy időre a Dorogi emberek életében. Azonban a 2007-ben megnyitott Városi Uszoda ismét lehetővé tette mind az úszás, mind a vízilabda iránt érdeklődők számára, hogy kiéljék vágyaikat e téren. Ennek köszönhetően 2009-ben megalakult az Új-Hullám Sport Egyesület amely küldetésének érezte, hogy visszahozza a dorogi emberek számára az úszás iránti szeretet, valamint hogy biztosítson egy helyet, ahol úszásoktatásra van lehetőség. Hiszen új tehetségek bárhol feltűnhetnek és ezért a tehetséggondozásra is próbálnak itt hangsúlyt fektetni.

Elérhetőek úszótanfolyamok itt már 4 éves kortól egészen 15 éves korig, heti 1 vagy 2 alkalommal lehet jönni, ami gyermek illetve szülői döntésen alapszik. A négy úszásnem – gyors, hát, mell, pillangó – elsajátítására mind lesz lehetőség a gyermekek számára, emellett pedig az egészséges mozgás segíteni fog egy megfelelő erőnlét elérésében is.

Versenyek úszóknak és vízilabdásoknak

De nemcsak alap úszás oktatásra van az Új Hullám Sport Egyesületben lehetőség, hanem versenyszerű úszáshoz szükséges tudásra és gyakorlatra is szert tehetünk. Már egészen az egyesület megalakulása óta dolgozik az úszó szakosztály ezen a téren és ennek köszönhetően jelentős sikereket is értek el. Összességében az Új-Hullám Sport Egyesület büszke lehet arra, hogy elérte meghívásokat kapjon és meg is hív más egyesületeket versenyekre. Továbbá úszóik közül voltak akik bekerültek a Magyar Úszó Szövetség Jövő Bajnokai Programjába. Emellett korosztályos magyar bajnoki címet is nyert már tőlük úszó. Ez is remekül jelképezi, hogy milyen nagy dolgokat lehet elérni akkor is amikor kicsiből kezd építeni az ember, ahogy ezt Dorog városában tette az egyesület.

Nem utolsó sorban pedig vízilabda szakosztályt is létesít az egyesület. A kezdő évek során elsajátított tudás és gyakorlat után a vízilabdázók kipróbálhatják magukat élesben is. Például a Dunántúli Vízilabda Bajnokságon is szerepeltek az Új Hullám Sport Egyesület versenyzői. Ezt követően pedig egy együttműködési megállapodást kötöttek a Bp. Honvéd SE-vel, amely versenyzőik karrier szempontjából különösen hasznos lehet.

Az egyesület minden évben szervez nyári táborokat ez alól a 2022-es év sem kivétel. Az első tábori hét csupán pár nappal ezelőtt ért véget ami azt jelenti, hogy akik lemaradtak az első körben, talán még következő alkalommal lesz lehetőségük menni. A nyári tábor előtt még arra is volt idő májusban, hogy a Honvéd Dorog csapattal a DVL Ifjúsági Bajnokságban megszerezzék a 3. helyet Dinnyés Soma edző vezetésével és ezzel egy újabb kupával bővüljön gyűjteményük.

Felhívjuk az olvasók figyelmét, hogy Magyarországon a 18 év alattiak – a nem folyamatosan szervezett sorsolásos játék (tombola) kivételével – szerencsejátékban nem vehetnek részt. A túlzásba vitt szerencsejáték pedig ártalmas, szenvedélybetegség kialakulásához vezethet!