A fuvarozó csalóbanda ötödik tagja is rendőrkézre került

Különösen nagy kárt okozó csalás bűntette miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség indítványa alapján az Esztergomi Járásbíróság egy ötödik férfi letartóztatását is elrendelte abban az ügyben, amelyben az elkövetők azzal a szándékkal vállaltak nemzetközi fuvarozást, hogy a rakományt jogtalanul értékesítik.

November 13-án négy férfi közül hárommal szemben a bíróság 2021. február 21-ig, egy férfival szemben 2021. február 22-ig hosszabbította meg a letartóztatást.

Az indítvány szerint az ötödik férfi és a már letartóztatott egyik társa megbeszélték, hogy tényleges teljesítési szándék nélkül nagy értékű fuvarfeladatokat vállalnak külföldi partnerek részére, azonban a rakományt nem a célállomásra juttatják el, hanem azt maguk értékesítik. 

A megalapozott gyanú szerint a nyomozó hatóság által 2020. december 3-án őrizetbe vett férfi társa 2020. október 12-én interneten keresztül megállapodott egy nagy-britanniai társasággal abban, hogy Németországból kamionnal parfümöt szállít Nagy-Britanniába. Az elkövetők, így a most őrizetbe vett férfi 2020. október 13-án járműszerelvénnyel megjelentek a németországi településen lévő telephelyen, ahol 62 raklapnyi parfümöt pakoltak fel. A csaló férfiak a telephelyről a szállítmánnyal elindultak, azonban azt nem Nagy-Britanniába vitték, hanem Magyarországra szállították, azért, hogy azt maguk értékesíthessék. Az elkövetők  2020. október 18-án egy csornai kamionparkolóban megkísérelték értékesíteni a szállítmányt, eközben jelentek meg az esztergomi rendőrök, akik a férfiakat előállították, a szállítmányt lefoglalták. A bűncselekménnyel okozott kár 449.435,35 angol font (mintegy 215.889.632,- Ft).

Az Esztergomi Járási Ügyészség indítványára az Esztergomi Járásbíróság a mai napon elrendelte az ötödik férfi letartóztatását a bizonyítás megnehezítésének a veszélye és a bűnismétlés veszélye miatt.

A csalók ügyét a Zsaru Magazinban részletezték!

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó
Fotó: archív, rendőrség / police.hu