Kategóriák: Hírek

Még mindig népszerű szórakozás formának számít a póker?

Bizonyára sokan emlékeznek még arra, hogy a kétezres években szinte mindenhol erről a játékról lehetett olvasni. Ennek oka a póker robbanás néven ismert jelenség volt, amelynek a hatására egyre népszerűbbé vált a kártyajáték.

Sokakban felmerülhet a kérdés, hogy mennyire népszerű szórakozási forma ma ez a játék? Az biztos, hogy az elmúlt években megkopott egy picit a fénye. El kell-e azonban végleg feledkezni róla?

Hogyan vált népszerűvé a játék?

A kártyajáték fénykora a 2003 és 2006 között volt. Ebben az időszakban nagymértékben nőtt az ismertsége a játéknak. A legnépszerűbb a Texas Hold’em változat volt, amely végül nemcsak a versenyeken aratott sikert, de sokak otthonában is megtalálható volt. Sőt, sokszor egy-egy ilyen készlet volt a házibulik sztárja is.

Bár a póker népszerűségéhez sok tényező hozzájárult, a legfontosabbak közé tartozott az online játék elterjedésre, valamint a nagy versenyek élő, sokszor televíziós közvetítése is. Ebben az időszakban egymást érték a nagy tornák, amelyeken elképzelhetetlenül nagy összegeket lehetett nyerni.

Természetesen mindenki csodálta a sikeres játékosokat, akik között számos magyar is volt. Mindenki izgalommal követte, hogy egy-egy szerencselovagnak hitt honfitársunk mennyire lesz eredményes.

Persze, ahogy a játék egyre elterjedtebbé vált, az is nyilvánvalóvá vált, hogy a sikerhez itt a szerencse nem elég. Sorra derült ki a játékosokról, hogy jól képzett szakemberek, akik sokszor a reál ismeretek világából érkeztek.

Ahhoz, hogy valaki kiváló eredményeket érjen el ebben a játékban, pszichológiai, matematikai és stratégiai ismeretek is szükségesek. Mindezek nyilvánvalóvá tették, hogy nem egy szimpla szerencsejátékról van szó.

Ahogy azt említettük, azok között is népszerűvé vált, akik hobbi szinten játszottak. Egy időben szinte nem volt olyan háztartás, ahol ne lett volna egy nemrégiben vásárolt kártya és zsetonkészlet. Az online játékok terjedésével pedig még inkább elterjedt szórakozási formává vált.

A játék jelenlegi helyzete

Egy idő után aztán egyre kevesebbet lehetett hallani a nagy versenyekről, az óriási nyereményekről, és egyre kevesebb játékos tűnt fel a hírekben. Ez persze nem azt jelentette, hogy maga a játék eltűnt volna a süllyesztőben. A fénye azonban kétségkívül megkopott.

A nagy versenyeket továbbra is megrendezik. A játékosok pedig még mindig sokak számára elképzelhetetlen összegekkel térnek haza. Sőt, az otthoni készletek is megvannak még.

Az utóbbi időben úgy tűnik, hogy a játék népszerűsége újra növekszik. Egyre többen játszanak online, és talán a házibulikban is előveszik néha a zsetonokat. A híreket viszont szinte már csak a játékkal és versenyekkel foglalkozó oldalakon lehet szinte olvasni.

Ez azonban azt is jelenti, hogy azok maradtak ebben a világba, akik igazán érdeklődnek a játék iránt. Ezek azok a játékosok, akik hajlandóak időt szánni arra, hogy megismerjék a játékot, a szabályokat. És persze rengeteget gyakorolnak, hiszen a játékban való siker kulcsa leginkább ebben rejlik, nem a szerencsében.

Összegzés

Elmondhatjuk tehát, hogy ez az izgalmas játék nem tűnt el. Sokan kitartottak mellette, és talán egyre többen fedezik fel újra a játékot. Az azonban szinte biztos, hogy nem fogja akkora figyelem övezni újra, mint a nagy robbanás idején.

Ez azonban talán nem is baj. Így megmaradhat egy izgalmas játéknak, amelyben nagy szerepet játszik a stratégia. Amikor pedig egy-egy nagyobb esemény kapcsán megjelennek a hírek, remélhetőleg a házibulikba és az otthoni társasjáték esetek repertoárjába is visszatér egy-egy játék erejéig.

Felhívjuk az olvasók figyelmét, hogy Magyarországon a 18 év alattiak – a nem folyamatosan szervezett sorsolásos játék (tombola) kivételével – szerencsejátékban nem vehetnek részt. A túlzásba vitt szerencsejáték pedig ártalmas, szenvedélybetegség kialakulásához vezethet!

Megosztás
Tegek: játékpóker