Kategóriák: DorogHírekSport

Folytatódott a Dorogi FC mélyrepülése

Amíg a televízióban az Anglia-Magyarország 1953-as mérkőzésének góljait kiszínezve nézhettük meg – ahol Buzánszky Jenő képviselte Dorogot – addig bajnokit játszottak a dorogiak Ajkán. Az ajkai meccset a YouTube-n követhettük.

A Labdarúgó NB II 18. fordulójában a három mérkőzés óra nyeretlen Ajka a Dorogot fogadta, amely hét fordulón át nem tudott sikert aratni, tehát mindkét csapatra ráfért a javítás. A feleket a játéknap előtt csak három pont választotta el egymástól, így a hazaiaknak és a vendégeknek is nagyon fontos volt a pontok megszerzése.

Amilyen eseménytelenül telt el az első 20 perc, úgy indultak be azt követően a dolgok. Rövid idő leforgása alatt volt kényszerű csere (Dorog), büntető (Dorog), piros lap (Ajka), 11-es védése (Ajka) és kapufa (Ajka). Több ígéretes támadást is vezetett a vendégcsapat. A ritmust vesztő ajkaiak játéka nem volt meggyőző, viszont kétszer is eltalálták a kapufát. Először Tar fejese pattant ki, majd Rétyi próbálkozása volt közel a gólhoz.

Nem volt könnyű helyzetben a házigazda, amely a szünet után szinte azonnal a kapuba talált. Csizmadia Zoltán gólja (1–0) után egyből elkezdett rohamozni az emberelőnyben lévő Dorog. A vendégeknek azonban csak egy nagy helyzetük volt, Vígh lövését védte bravúrral Horváth. Nyíri néhány percen belül összeszedett két sárga lapot, így az Ajkának már nem kellett emberhátrányban futballoznia. Rögtön ezután jött a második hazai találat (Soltész célzott pontosan, 2–0), ami el is döntötte a pontok sorsát.

LABDARÚGÓ NB II – 18. FORDULÓ
FC AJKA–DOROGI FC 20 (00)
Ajka,
Városi Sportcentrum, zárt kapuk mögött. Vezette: Móri Tamás (Horváth Zoltán, Vörös Dániel)
FC AJKA: Horváth D. – Görgényi, Heffler T., Tar, Présinger – Szekér (Irimiás, a szünetben), Tóth G. – Csizmadia Z., Kenderes, Rétyi (Soltész, a szünetben) – Nagy K. (Zamostny, 90.). Vezetőedző: Kis Károly
DOROGI FC: Mursits – Nyíri, Rjasko, Lénárth (Berkó, 21.), Papp M. – Beke, Tóth B., Csillag, Szerencsi (Beliczky, 71.) – Girsik (Vígh, a szünetben), Mészáros. Vezetőedző: Fenyvesi László 
Gólszerző: Csizmadia Z. (46.), Soltész (77.)
Kiállítva: Présinger (22.), ill. Nyíri (74.)
MESTERMÉRLEG
Kis Károly: – Fontos győzelmet arattunk, s az értékét külön növeli, hogy ötven percet emberhátrányban játszottunk. Elégedett voltam a játékunkkal, sok jó egyéni teljesítményt láttam, külön kiemelném Horváth Danit, viszont Csizmadia Zoltán magasan a mezőny legjobbja volt.
Fenyvesi László: – Nehéz ilyen mérkőzést követően bármit is mondani. Az első harminc perc biztató volt, aztán jött a kiállítás és a büntető, ami inkább minket zavart meg. A második félidő legelején kaptunk egy gólt, mert nem éltünk az emberelőnnyel, így összességében megérdemelten nyert a hazai csapat.

A mérkőzés részletei>>

A mérkőzés itt nézhető vissza:

Forrás: nemzetisport.hu
Borítókép: Ajkai Szó YouTube csatornája