Kategóriák: HírekTokodaltáró

Tokodaltárón az iskola, Dágon az iskolai tornaterem újulhat meg

Idén először lehetett pályázni iskolák és iskolai tornatermek fejlesztésére a Magyar Falu Programban. Térségünkből a nyertesek között a tokodaltárói és a dági iskola szerepel.

Az iskolák felújítását és korszerűsítését, illetve az ezzel kapcsolatos berendezések, eszközök beszerzését támogató pályázaton – a rendelkezésre álló ötmilliárd forint keretösszegből – a Miniszterelnökség 166 nyertest hirdetett. A nyertes pályázatok között a tokodaltárói általános iskola épületének korszerűsítése is szerepel, melyre mintegy 21 millió forint támogatást ítéltek meg.

A vidéki kistelepüléseken lévő, elavult állapotú iskolai tornatermek, tornaszobák fejlesztésére két és fél milliárd forintot fordít a kormány, amelyből 93 darab nyertes pályázatot támogat. Itt a nyertesek között térségünkből a dági általános iskola szerepel, akik mintegy 20 millió forintból újíthatják meg a tornatermüket.

Az iskolák és az iskolai tornatermek felújítása pályázaton a Magyar Falu Program keretein belül a területileg illetékes tankerületi központok jelentkezhettek, az 5000 fő, vagy ez alatti állandó lakossal rendelkező településeken.

Forrás: kormany.hu / MTI