Kategóriák: DorogHírek

Több ezer növény díszíti az új dorogi városrészt

Mint korábban írtuk, elkészült az új dorogi körforgalom. A körforgalomnál, a vasútállomáshoz vezető út mellett, illetve az új intermodális csomópontnál mintegy 5700 cserjét ültettek el a napokban.

A Budapest-Esztergom vasútvonal fejlesztésének egyik állomása a dorogi intermodális csomópont kiépítése. A beruházást a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. finanszírozta, a kivitelezést pedig a Strabag Zrt. végezte el.

A kertészeti munkálatok is befejeződnek a héten, ezzel megújul a vasút menti városrész.

Összesen 5700 cserjét ültettek el a napokban a kertészek: a vasútállomás épülete elé babérmeggy és egy örökzöld magnóliafa került, övezve a Kucs Béla által készített Pihenő bányász című szobrot. A növények vízellátását öntözőrendszer biztosítja.

Tarkalevelű ezüstfa, többféle borbolya, aranyvessző, örökzöld lonc, tűztövis szépíti a városrészt, amelynek rézsűjét befüvesítették a szakemberek.

Az Intézmények Házával szemközti platánfák sora folytatódik az új vasútállomás előtti téren, míg a vasúttal párhuzamosan, az intermodális csomópont másik oldalára juharfákat és 3-4 méteres kőriseket ültettek el. Összesen 80 darab fa díszíti majd a közterületet.

Az új körforgalom növényeit és öntöző rendszerét a Richter Gedeon Nyrt. finanszírozta. A körforgalom mellett, az Esztergomi úton öt japán cseresznyefa zárja majd a teret.

Forrás: Dorog Város Önkormányzata Facebook oldal
Fotók: dorogimedence.hu

Megosztás