Kategóriák: Hírek

Utcák újulnak meg Epölön

Epöl község önkormányzata támogatásokat nyert útfelújításokra, ebből az összegből a Táncsics Mihály és a Bem József utca aszfaltburkolatait újítják fel – írja Tácsik Attila polgármester a település közösségi oldalán.

Mindkét beruházás hazai finanszírozású, az egyiket a Belügyminisztérium támogatásával, a másikat pedig a Magyar Falu Program segítségével valósítják meg.

Mindkét utca teljesen új burkolatot kap, mindkét oldalon fél-fél méter széles nemesített padka kialakításával. A munkálatok előreláthatólag két hétig fognak tartani. Először a megemelkedett padkák kerülnek elbontásra, valamint a burkolaton található közműaknák fedlapjait fogják az új burkolat szintjébe emelni. Ezen időszak alatt fokozott figyelemmel használják az autósok az utcákat!

Az aszfaltozási munkák elvégzésére két ütemben kerül sor: először egy úgynevezett kiegyenlítőréteget terítenek le a meglévő felületre, utána pedig a kopóréteget alakítják ki. Ezen időszak alatt az utcákba gépjárművel nem lehet közlekedni.

A felújítási munkálatok 2020. november 18-án, szerdán kezdődnek el. Az érintett utcákban a felújítás ideje alatt a közterületen parkolni tilos.

A polgármester kéri a lakosság megértését és türelmét a várható kényelmetlenségért.

Forrás: EPÖL Község Önkormányzatának információs oldala
Borítókép: Google (Bem József utca)