Kategóriák: Hírek

Ügyességi- és akadálypályával gazdagodott a mogyorósbányai iskola

2020. november 17-én vehették birtokba a mogyorósbányai tanulók azt a színes ügyességi pályát, mely az iskola udvarán a meglévő térkőburkolatú felületre került felfestésre. A mozgásfejlesztő felület kialakításának ötletét Székely Keresztes Marianna tagintézmény-vezető asszony még a tanév elején vetette fel Havrancsik Tibor mogyorósbányai polgármesternek.

„Igyekszem keresni az új dolgokat, ezért is végeztem el az elmúlt évben egy gyermekjóga oktatói képzést, mely megerősítette bennem, hogy a mozgás a gyermekek testi fejlődése mellett a személyiségük fejlesztésére is alkalmas. Korábban láttam egy mozgásfejlesztő pályát, mely nagyon megtetszett, ezért elhatároztam, hogy hasonló megvalósítására törekszem a mi iskolánk udvarán is.” – mondta a tagintézmény vezetője.

A község polgármestere megkereste a dorogi Varga & Varga Forgalomtechnikát, akikkel közösen megtekintették a helyszínt, és egyeztették elképzeléseiket. Miután elkészült a végleges tervezet, Havrancsik Tibor úgy döntött, hogy támogatva az iskola működését, a kivitelezést saját költségén végezteti el.

„Fontosnak tartom az oktatási-nevelési feltételek folyamatos fejlesztését, a gyermekek mozgásra való ösztönzését ilyen kreatív módszerekkel. Mivel az iskolának nagyon sokat köszönhetek, hiszen több mint 20 évvel ezelőtt én is itt sajátíthattam el az alapfokú tudást, diákként számtalan életre szóló élménnyel gazdagodtam, így nem volt kérdés számomra, hogy egy ilyen kezdeményezés mellé álljak és magánemberként támogassam annak megvalósítását.” – mondta Havrancsik Tibor.

Az elkészült színes pálya nemcsak tetszetős és mozgásra csábító, hanem a különböző mozgásformák gyakorlására, s ezáltal személyiségfejlődésre is lehetőséget ad. A gyakorlatok változtatásával, mind a gyermeki, mind a tanítói kreativitás is kibontakozhat. Az iskola vezetője arra számít, hogy azok a tanulók is szívesen használják majd, akik eddig egy mozgásformában sem találták meg az örömüket.

A település első embere szerint a helyi iskola minden tanítója számára fontos a tanulók mozgásfejlődése, ezért bízik abban, hogy a most elkészült kis fejlesztés segítségére lesz a pedagógusoknak munkájuk során és reméli, hogy ezáltal a csaknem 50 kisiskolás nap, mint nap önfeledten játszva fejlődhet és élményekkel gyarapodhat.