Kategóriák: Hírek

Egy rövid idegenvezetés Bécsben

Bécs Ausztria fővárosa, és egyben Európa egyik leglátogatottabb városa. A főváros báját és gazdag történelme nagy részét a Duna partján fekvő csodálatos fekvésének köszönheti. Évszázadokon át a Nyugat- és Kelet-Európa közötti kapu volt, az egykor kiterjedt Habsburg Birodalom központja, és a mai napig Ausztria legfontosabb kereskedelmi és kulturális központja.

Bécs továbbra is évente több mint 17 millió látogatót vonz számos nagyszerű történelmi látnivalójával, mesés művészeti gyűjteményeivel, csillogó palotáival és kivételes zenei örökségével. A nemzet gazdag kultúrájának megbecsülése ma is jól látható Bécs csodálatos múzeumaiban, remek koncert termeiben és a világ egyik legnagyobb operaházában.

Bécs összetéveszthetetlenül kozmopolita légkörével megőrizte sajátos báját és hangulatát. Ezt hangsúlyozzák a szép régi építészeti alkotások, a híres lovas kocsik, a Fiakerek, valamint a pompás kávéházak a híres bécsi süteményekkel és péksüteményekkel. Bármennyi időt is tölts el Bécsben, az biztos, hogy nem fogsz unatkozni. Az alábbiakban bemutatjuk a város legfontosabb látnivalóit.

Fedezd fel a Schönbrunni kastélyt és kerteket!

A látványos, 18. századi Schönbrunni kastélyt nemcsak csodálatos építészete, hanem gyönyörű parkszerű környezete miatt is érdemes felkeresni. Bécs egyik legfontosabb turisztikai látványossága, ez a gyönyörű barokk palota, amely több mint 1441 szobát és lakást tartalmaz, köztük azokat is, amelyeket egykor Mária Terézia császárné használt.

A túra fénypontjai közé tartozik a császári lakosztályok megtekintése, beleértve Ferenc József császár diófa szobáját és hálószobáját, amelyben még mindig megvan a kis katona ágy, amelyben meghalt. Mária Terézia császárné szobái közül kiemelkedik a gazdagon berendezett és díszített kerti lakosztálya, valamint a lányai által készített virágos műalkotásokkal díszített reggeliző szobája. A Schönbrunni park és kertek szintén kihagyhatatlan látnivaló. Az UNESCO Világörökség részévé nyilvánított park, a pazar kilátással és pompás barokk kertekkel.

Látogass el a történelmi Hofburgba!

Több mint hat évszázadon át a Habsburgok székhelye – és 1275 óta minden osztrák uralkodó hivatalos rezidenciája – a Hofburg Bécs talán legjelentősebb történelmi jelentőségű palotája. Az osztrák köztársasági elnök hivatalos székhelye ez a kiterjedt komplexum, amely számos, különböző korszakokat tükröző épületből áll. Megtalálható itt a gótika, a reneszánsz, a barokk és a rokokó építészeti stílus is.

A hatalmas komplexum összesen 59 hektáron terül el, 18 épület csoporttal, köztük 19 udvarral és 2600 szobával. Fő látványosságai a császári lakosztályok, a Sisi Múzeum és az ezüstgyűjtemény, míg a komplexumon belül további nevezetes helyszínek közé tartozik a császári kápolna és a Hofburg kincstár a császári ereklyék és a Szent Római Birodalom ereklyéinek nagy gyűjteményével.

Látogass el a Szent István székesegyházba!

Bécs legfontosabb gótikus épülete és 1722 óta az érsekség székesegyháza, a Szent István dóm, amely a város történelmi központjában áll. Az eredeti, 12. századi román stílusú templomot a 13. században késő román stílusúra cserélték, amelynek maradványai a hatalmas kapu és a pogány tornyok.

Ezután következett a 14. században a gótikus stílusú átépítés, a kórus és a Szent Eligius, Szent Tirna és Szent Katalin kápolnák hozzáépítésével együtt. A híres 137 méter magas déli torony a 15. századból származik.

A 17-19. században javítások és további építkezések következtek, a II. világháború után pedig az egész építményt újjáépítették. A látnivalók közé tartozik a 343 lépcsőfok megmászása a Steffl óratoronyba a látványos kilátásért, valamint az északi torony, ahol a hatalmas Pummerin harang található. Azok számára, akik nem akarnak megküzdeni a lépcsőkkel, egy gyorslift viszi fel a látogatókat egy kilátóteraszra. További említésre méltó látnivalók a 14. századi katakombák és a székesegyházi kincs, amely a székesegyház számos fontos műtárgyát tartalmazza.

A Bécsi Állami Operaház

A világ egyik legnagyobb és legpompásabb színháza, a Bécsi Állami Operaház a világ számos kiemelkedő zeneszerzőjének, karmesterének, szólistájának és táncosának adott otthont. Évente legalább 300 alkalommal rendeznek opera- és balett előadásokat, amelyeket a zene iránti megszállottság táplál, amely egészen 1625-ig nyúlik vissza, amikor az első bécsi udvari operát bemutatták.

A jelenlegi hatalmas operaház 1869-ben épült, és francia kora reneszánsz stílusáról nevezetes, a belső terek közül pedig kiemelkedik az első emeletre vezető nagy lépcsőház, a Schwind-foyer, amely híres operajeleneteket ábrázoló festményeiről kapta a nevét, és az értékes faliszőnyegekkel díszített teaszoba.

Fedezd fel az éjszakai életet!

A bécsi éjszakai élet is sokat izgalmas lehetőséget kínál. Akár egy jó bort vagy sört élvezni egy bárban, akár egy laza baráti bulit egy klubban, Bécs minden bizonnyal számodra is kínál valamit. Sőt, miért ne tölthetnél el egy estét valamelyik kaszinóban is akár. A Casino Wien például a gyönyörű Esterházy-palotában, a Kärtnerstraße-n található. Ez Bécs legnagyobb és leghagyományosabb kaszinója, amely egy látványos vacsora vagy egy tökéletes ital elfogyasztásának is kedvence. Ha pedig úgy érzed, hogy belejöttél a szerencsejátékokba, akkor akár otthon is folytathatod néha a játékot. Ehhez pedig biztosan jól jönnek a bónuszok befizetés nélkül, ahol úgy játszhatsz, hogy nem kell hozzá pénzt befizetned.

Felhívjuk az olvasók figyelmét, hogy Magyarországon a 18 év alattiak – a nem folyamatosan szervezett sorsolásos játék (tombola) kivételével – szerencsejátékban nem vehetnek részt. A túlzásba vitt szerencsejáték pedig ártalmas, szenvedélybetegség kialakulásához vezethet!

Megosztás
Tegek: Bécsutazás