Kategóriák: DorogHírekSport

Hétközi folytatás a gödörből

Csapatunknak zsinórban harmadik bajnokiját is elvesztve, a szerdai folytatásban hazai pályán kellene helytállnia és összekapnia magát a dobogó harmadik fokán álló masszív győri ellenfelével szemben – Szabó Gyula cikke.

Noha ezúttal két gólt lőve kétszer is vezettek a dorogiak Szolnokon, mégis vesztesen hagyták el a pályát. Hazai támadások vezették be a találkozót, azonban rögtön az első lehetőségünket gólra váltottuk az első negyedóra végén. Vigh Ádám harcosságának és helyzetfelismerésének köszönhetően, ragyogóan ugratta ki Csillag Dáriust, aki a 16-osról magabiztosan lőtt a házigazdák kapujába. A korai vezető gól adta lélektani előnnyel nem sikerült élni, ugyanis perceken belül a Dlusztus Andrásról kapott büntetőből egalizált ellenfelünk. A félidő második felében több lehetőség is adódott a szolnoki alakulat előtt, de végül 1-1-es állással fordultak a felek. A II. játékrész is hasonlóan jól indult a mi szemszögünkből, hiszen alig tíz percnyi játékot követően Tóth Barnabás bombagóljával ismét vezettünk. A gólunkat követően maradtunk támadásba és egymás után két helyzetünk is adódott, amellyel eldönthettük volna a mérkőzést. E helyett megint gyorsan válaszoltak a Tisza-partiak, sőt, 10 perccel a vége előtt meg is fordították az eredményt. A helyzetek és a meccs összképe alapján megérdemelten nyert a Szolnok, azonban dühítő, hogy mindhárom góljuk rögzített pontrúgásból esett. A 11-es mellett két szabadrúgást követően voltak eredményesek. Ellenfelünk nem tartozik a gólerős csapatok sorába, mégis nekünk háromszor is bezörgettek úgy, hogy kapusunkat még csak nem is hibáztathatjuk. Maga a mérkőzés egyébként kifejezetten élvezetes, jó iramű és változatos volt, amelyet a semleges szurkolók, no meg a hazaiak feltétlen díjaztak. Azonban ennél sokkal több és erőteljesebb, meggyőzőbb játákra volna szükség ahhoz, hogy legalább egy döntetlent sikerüljön kiharcolni. 

Szolnokon küzdelemes és jó iramú mérkőzésen Vighet gyötrik a hazaiak, a háttérben csatasorban Mészáros, Lénárt és Dlusztus (fotó: Nemzeti Sport)

A forduló meglepetésekben és gólokban egyaránt bővelkedett. Az alsóházi rangadón a Békéscsabán három góllal nyerő és otthonában különösen veszélyes Szentlőrincet kiütötte a feltámadt Csákvár. Pedig az első percekben a vendéglátók vezetéshez jutottak, de a Fejér megyei alakulat nagyszerű támadójátékkal és Daru Bence kirobbanó formájának köszönhetően 4-1-re hozta a találkozót, közte Daru mesterhármasával. Egy hét leforgása alatt úgy vesztett harmadszor is egymás után a Békéscsaba, hogy az eddigi biztos védelme 11 alkalommal kapitulált, amelyre egyetlen feleletet sem tudtak adni a lila-fehér támadók. Igaz, meglehetősen tartalékos a viharsarki együttes jelenleg, mégis kissé meglepőnek hatott a Haladás otthonában történt 5-0-ás kisiklása. Fantasztikus szériában van az újonc Pécs, amely zsinórban negyedik meccsét nyerte és már a 4. helyen virít. Pedig 4 fordulóval korábban még mögöttünk voltak a tabellán. Az egyre magabiztosabb mecsekaljaiak ezúttal Szegedről hozták el a három pontot, 1-0-ás sikerükkel. Az éllovas Debrecen odahaza ellenállhatatlan és a megszokott hármasnál ezúttal sem adta alább. A szenvedő fél ezúttal a Győri ETO volt, akik hozzánk és sok más csapathoz hasonlóan 3:0 arányban nyögte a házigazdák nyomását. A bennünket legutóbb Dorogon biztosan verő Siófok otthon kapott ki a Nyíregyházától 2-1-re, ráadásul a meccs után edzőváltásra is sor került a Balaton partján. Masszív 3-0-ás győzelmével tartotta otthon a pontokat az Ajka a sereghajtó DEAC ellen. A Pécs mellett a Vasas is rendre hozza az elmúlt fordulókat. A piros-kékek otthon gyűjtötték be 1-0-ás győzelemmel a három pontot a Kaposvárral szemben. A Budaörs igazolta előkelő második helyét, amely Kazincbarcikán is viszonylag simán nyert 2:0 arányban. Bár vereségünk ellenére maradtunk a 14. helyen, azonban ugyan úgy mindössze két pontnyira vagyunk a kieső helytől.

Kibontakozó dorogi helyzet a legutóbbi Gyirmót elleni mérkőzésen idén kora tavasszal

Szerdán a csoport egyik legkiegyensúlyozottabb és legmasszívabb csapata, a Gyirmót ellen kellene kisebb csodát véghez vinnünk. A győri alakulat győztes hazai meccsén van túl. Vasárnap megérdemelten és biztosan verték a Soroksárt, mégha az 1-0-ás végeredmény ezt nem is fejezi ki hűen. A 3. helyen álló ellenfelünk olykor szélsőségekre is képes, ugyanis a mezőnyben egyedüliként tudták legyőzni a listavezető Debrecent, ugyanakkor két újonctól, a Szentlőrinc és a Pécs ellen is kikaptak, mégpedig rúgott gól nélkül. Nekünk nagyon nem ment a Gyirmóttal szemben és az eslő két évadban rendre kikaptunk tőlünk. Tavaly viszont nem kis meglepetésre oda-vissza legyőztük őket, mégpedig összesen öt gólt rúgva. Legutóbb – négy nap híján -, éppen 8 hónapja, március 8-án, ugyancsak Dorogon és szintén hétközi fordulóban – Délczeg Gergely duplájával és Kitl Miklós góljával – 3-1-re nyertünk ellenük. Ennek ellenére is a két csapat egymás elleni mérlege a győriek fölényét mutatja.

Az eddigi 7 mérkőzésen 2 dorogi győzelem, 1 döntetlen és 4 vereség a mutatónk, 11:13-as gólaránnyal. 

A hazai 4 mérkőzésen 1 győzelem, 1 döntetlen és 2 vereség született, 6:7-es gólarány mellett.

Érdekesség, hogy eredménytől független, valamennyi meccsen mindkét csapat eddig betalált a másik fél kapujába. Minden egyes játékosnak át kell éreznie a mérkőzés jelentőségét, ugyanis egy újabb kudarc nagyon kellemetlen helyzetbe hozná a társulatot. Be kellene tudni bizonyítani, hogy helyünk van ebben az osztályban, s bár ebben most nem a legszerencsésebb párosítás vár ránk, ám nincs mese. Hazai pályán sokkal célratöröbben és elszántabban kellene küzdeni az eddig látottaktól eltérően és koncentráltnak lenni mindkét kapu előtt. Ami pedig a minimum elvárás volna, amelyre sajnos kevés példát láthattunk korábban, hogy felszántsa a játékteret a pályán lévő 11 játékos.

A találkozó november 4-én, 13:30 perckor kezdődik a Buzánszky stadionban, amelyre a belépés mindenki számára ezúttal díjtalan.

Szabó Gyula