Kategóriák: DorogHírekKék hírek

Más bankkártyájáról vette fel a pénzt Dorogon

Megbánás és jóvátétel megfizetése miatt megszüntették az eljárást azzal a nővel szemben, aki tavaly nyáron egy dorogi automatában felejtett bankkártyáról 150.000 Ft-ot vett fel.

A megállapított tényállás szerint a sértett 2019. augusztus 12. napján 9 óra 50 perc körüli időben egy dorogi bankjegykiadó automatához ment azzal a szándékkal, hogy készpénzt vegyen fel.

A pénzfelvételi folyamat közben, a sértett meggondolta magát, mégsem kívánt pénzt felvenni, azonban a négyjegyű PIN kód megadása után a tranzakciót nem szakította meg, így a bankkártya a bankjegykiadó automatában maradt.

A sértett bankjegykiadó automatától történő távozását követően a gyanúsított nő lépett az automatához, és a pénzfelvételi műveletet folytatta oly módon, hogy 150.000 Ft-ot vett fel a sértett bankszámlájáról.

A Tatabányai Járási Ügyészség az elkövetővel szemben a büntetőeljárást felfüggesztette, és az ügyet közvetítői eljárásra utalta. A közvetítői eljárásban az elkövető a sértettnek 150.000 Ft jóvátételt fizetett.

A büntetőjogi rendelkezések szerint nem büntethető, aki a három évi szabadságvesztésnél nem súlyosabban büntetendő bűntett elkövetését a vádemelésig beismerte, és közvetítői eljárás keretében a sértett által elfogadott módon és mértékben a bűncselekménnyel okozott sérelmet jóvátette.

Az elkövető a bűncselekménnyel a sértettnek okozott sérelmet jóvátette, ezért az ügyészség az eljárást megszüntette.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó