Kategóriák: DorogHírekSport

Siófokkal sem bírt a Dorog

A Dorog otthonában szakadt meg a Siófok rossz szériája, a Balaton-partiak a labdarúgó NB II 13. fordulójában először szereztek három pontot idegenben. A vendégek negyedóra elteltével Elek Bence felhőfejesével szereztek vezetést, s bár a bányászvárosiak a fordulás után egyenlítettek, Balogh Bence Benitó találatára már nem volt válaszuk.

Rossz formában lévő csapatok találkoztak október 25-én, vasárnap kora délután a Buzánszky Jenő Stadionban, a dorogiak ugyanis a legutóbbi három hazai találkozójukon gólképtelenek maradtak, míg a Siófok a mérkőzést megelőzően nem szerzett három pontot idegenben.

Némi meglepetésre a vendégek kezdték jobban az alsóházi összecsapást, Polényi Gábor bólintása csupán centikkel kerülte el a kaput, Elek Bence azonban már nem tévesztett célt, és látványos felhőfejessel szerzett vezetést a siófokiaknak (0–1). A folytatásban is inkább a Balaton-partiak elképzelései szerint csordogált a mérkőzés, Gaál Bálint és Tajthy Tamás távoli lövésénél is nagyot kellett nyújtóznia Mursits Rolandnak, míg a túloldalon elsősorban a szélről érkező beadások jelentettek veszélyt, ám a siófoki védők összességében uralták a légteret. A játék képe alapján tehát megérdemelten vonulhattak előnnyel pihenőre a vendégek, a lelátón helyet foglaló dorogi szimpatizánsok a szünetben hangot is adtak elégedetlenségüknek.

A hazai játékosok meghallhatták a drukkerek kritikáját, ugyanis a második játékrészben már jóval támadóbb szellemben futballozott a Dorog, Vígh Ádám előbb fejjel, majd lábbal veszélyeztetett, utóbbi próbálkozás már utat is talált Hutvágner Gergely kapujába (1–1). Sokáig azonban nem örülhettek a bányászvárosiak, hiszen másfél perccel a középkezdést követően ismét vezetést szerzett a Siófok, a remek formában lévő Balogh Bence Benitó ragasztott hatalmas gólt a kapu bal oldalába (1–2). A hajrában még becsülettel próbálkozott a házigazda, a legnagyobb helyzet a csereként beállt Délczeg Gergely előtt adódott, de az eredmény már nem változott, így sorozatban negyedik hazai mérkőzésén maradt nyeretlen a Dorog, míg a siófokiak első idegenbeli győzelmüket ünnepelhették a szezonban.

LABDARÚGÓ NB II – 13. FORDULÓ
DOROGI FC–BFC SIÓFOK 1–2 (0–1)
Dorog,
Buzánszky Jenő Stadion, 400 néző. Vezette: Veizer Roland (Punyi Gyula, Hofbauer Roland)
DOROG: Mursits – Nagyházi (Nyíri, 60.), Dlusztus, Rjasko, Papp M. – Beke (Délczeg, 60.), Lénárt, Csillag (Mészáros Á., a szünetben), Tóth B. – Vígh Á., Girsik (Beliczky, 78.). Vezetőedző: Németh Szabolcs
SIÓFOK: Hutvágner – Izing, Jagodics B., Polényi – Gaál B. (György, 86.), Tajthy T., Balogh B., Kecskés (Horváth M., 54.), Kiss B. – Elek B., Hajnal G. (Horváth P., 63.). Vezetőedző: Gál István
Gólszerző: Vígh Á. (67.), ill. Elek B. (19.), Balogh B. (69.)

A mérkőzés további részletei>>

Forrás: nemzetisport.hu