Kategóriák: EsztergomHírek

Magyar Arany Érdemkeresztet kapott Fehér László

Fehér László Gábor több évtizedes, sokoldalú klarinét- és tárogatóművészi, valamint zenepedagógusi pályája elismeréseként Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést kapott Magyarország Köztársasági Elnökétől, Áder Jánostól.

Október 22-én, az esztergomi városházán megtartott ünnepségen a kitüntetést dr. Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője adta át.

Fehér László Gábor klarinét és tárogatóművész, régizenész, zenetanár, egyetemi docens 1955-ben született a partiumi Végvár községben. Tanított a dorogi Erkel Ferenc Állami Zeneiskolában, az esztergomi Állami Zeneiskolában, majd 1989 őszétől az esztergomi PPKE BT Vitéz János Pedagógia Karon, az ének-zene tanszékén dolgozik adjunktusi, majd 1997-től docensi beosztásban.

Alapítója a Strigonium Consort régizene együttesnek és a nyergesújfalui Szabolcsi Bence Zeneiskolának, valamint tizenhárom évig vezette a zeneiskola ifjúsági fúvószenekarát. 

Az Esztergomban, a trianoni békediktátumra emlékeztető, mindennap fél ötkor megszólaló Szép vagy, gyönyörű vagy Magyarország című dalt (és a vasárnaponként hallható, hosszabb zenei összeállítást) tárogatón ő játszotta fel.