Kategóriák: Hírek

Az időseket köszöntötték Mogyorósbányán

Mogyorósbánya Község Önkormányzata az idősek világnapja alkalmából köszöntötte a településen élő 70 év feletti polgárait, a hölgyeknek egy szép virággal, az uraknak pedig egy ízletes borral kedveskedtek.

Már több évtizedes hagyomány Mogyorósbányán, hogy október hónapban köszöntik a falu idős lakóit, ám az idei évben a koronavírus-járvány miatt a helyi önkormányzat úgy döntött, hogy a szokásos programot nem szervezi meg.

Mégis szerették volna ezt a szép hagyományt valamilyen módon megőrizni, ezért Havrancsik Tibor polgármester úgy döntött, hogy egy kis ajándékkal kedveskednek a mogyorósbányai 70 év felettieknek.

„Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is külön köszöntöttük községünk legidősebb hölgy és férfi lakóját, valamint azokat a házaspárokat, akik 50 évvel ezelőtt Mogyorósbányán fogadtak egymásnak örök hűséget. Részükre az ajándékot Poszpisek-Nemes Bernadett alpolgármester asszonnyal együtt, személyesen adtuk át.” – mondta a település polgármestere.

Egyébként a falu legidősebb hölgy lakosa már évek óta Rézi néni, aki idén 93 éves, míg a férfiak között szintén évek óta a rangidős Feri bácsi nemrégen ünnepelte a 90. születésnapját.

Az ajándék átadását a száznál is több 70. életévét betöltött számára az önkormányzat és a hivatal munkatársai segítették, gondosan ügyelve a járványügyi szabályok betartására.

Megosztás