Kategóriák: Hírek

A legérdekesebb statisztikák a top labdarúgó csapatokról

Manchester United, Liverpool, Bayern München, Real Madrid, vagy éppen Barcelona, mindegyik csapatnak rengeteg hazai rajongója van, de ezeket a statisztikákat még ők sem tudták.

A legkevesebb vereséget a 2009/10-es és a 2017/18-as szezonban produkálta a csapat, mindkét idényben mindössze 1-szer kaptak ki. Az elsőnél Pep Guardiola volt a csapat edzője, a másiknál a védekező specialista Ernesto Valverde tudta elérni a csapattal ezt a teljesítményt.

Az Inter története során argentin légiósok közül foglalkoztatott a legtöbbet, ez a szám már elérte az 50-et, ezek a játékosok pedig több mint 4000 mérkőzésen léptek pályára a csapatban. Az argentinokat a brazilok követik, akik 41-en fordultak meg eddig az Internél. A harmadik helyre az uruguayiak jöttek be 24-el, mögöttük pedig első európai országként a franciák következnek 22 játékossal. Érdekesség, hogy a listán Magyarország is képviselteti magát, hiszen egy fogadás élőben oldal szerint 5 magyar játékos is megfordult már a klubnál.

Cristiano Ronaldo 2009-ben igazolt a Real Madridhoz, innentől amíg a csapatnál játszott, minden évben ő volt a házi gólkirály a Bajnokok Ligájában, és az első idényét kivéve a bajnokságban is. Abból is látszik, hogy ez mekkora dolog, hogy a portugál szerződtetését megelőző 4 évben, mindig más rúgta a legtöbb gólt a La Ligában (Ronaldo, Ruud van Nistelrooy, Raúl, Gonzalo Higuaín).

A jelenleg is aktív játékosok közül Sergio Agüero és Edin Dzeko vette be legtöbbször a Manchester United kapuját. Az argentin klasszis 16-szor lépett pályára összesen a Vörös Ördögök ellen, ezalatt pedig 9-szer szerzett gólt. A bosnyál támadónak viszont ennyi mérkőzés sem kellett ahhoz, hogy 9 gólt lőjjön, Dzeko 11 mérkőzésen hozta össze ezt a számot. H a gólpasszokat nézzük, akkor James Milner és Christian Eriksen teljesít a legjobban 5-el.

A Bundesliga történetében Oliver Kahn hozta le a legtöbb kapott gól nélküli meccset, a korábbi Bayern hálóőr 554 meccsen 204 clean sheet-et hozott, ami csak 36,6%-os arány. A második helyezett Manuel Neuer-nek például 48%-on áll ez a mutatója, ezzel magasan ő a legjobb a legalább 100 mérkőzésen szereplő kapusok közül.

A Liverpool a története során a Bajnokok Ligájában a Chelsea csapatával csapott össze a legtöbbször, tehát hiába a nemzetközi porond, így is egy angol csapat vezet ebben a kategóriában. A két alakulat 10-szer is összetalálkozott már a BL-ben, ebből mindössze 2-őt nyert meg a Liverpool, de 5 döntetlen is született. A második helyen a Real Madrid áll, akik 7 mérkőzést játszottak az angol csapattal, ebből is mindössze 2-őt tudott megnyerni a Pool.

A Real Madrid történetének a legfiatalabb gólszerzője a bajnoki idényeket figyelembe véve Alberto Rivera, aki 3 hónappal múlt el 17 éves, amikor 1995-ben gólt szerzett a Celta Vigo ellen. Pedig Rivera mindössze 3 mérkőzésen lépett pályára a Real Madrid első csapatában, később a Betisben és a Levantéban húzott le hosszú éveket. Raúl természetesen előkelő helyen található ezen a listán és nagyjából két héten múlt, hogy a második helyre szorult. A harmadik helyen Raphael Varane van, aki 18 évesen és 4 hónaposan lőtt gólt 2011-ben.

Felhívjuk az olvasók figyelmét, hogy Magyarországon a 18 év alattiak – a nem folyamatosan szervezett sorsolásos játék (tombola) kivételével – szerencsejátékban nem vehetnek részt. A túlzásba vitt szerencsejáték pedig ártalmas, szenvedélybetegség kialakulásához vezethet!

Megosztás