Kategóriák: Hírek

Ejmiakő, Kétkő, Háromkő

A címben szereplő három nehézségi szinten és távon egyéni túrázók, családok, kisebb baráti társaságok által a rajthoz. Több, mint 1500 kilométert tettek meg közösen a Háromkőtúra résztvevői a hétvégén.

Sárisápról, a szomszédos településekről, valamint Pilisszántóról, Abdáról, Tatáról, Komáromból és Budapestről is érkeztek a hegyek, dombok meghódítására.

A legszebb panorámát a „Háromkő” szakasza biztosította. Ez érintette a Hegyeskő, az sárisápi szikla és az epöli szikla legmagasabb pontjait. Valamennyi távon frissítőpontok fogadták a túrázókat, ahol lebélyegezték a teljesítést segítő itinereket is.

Valamennyi induló sikeresen teljesítette az általa kitűzött célt, többen futva tették meg a leghosszabb, harminc kilométeres távot. Leggyorsabbjuk 3 és fél órán belül visszaért a közösségi térhez. A legfiatalabb túrázó az „Ejmiakő” szakaszán 3 éves volt, míg a „Kétkő” 19 kilométeres távját egy négyéves kislány teljesítette sikeresen családjával.

Az összeszokott tagokból álló szervezőcsapat munkáját a sárisápi önkormányzat támogatta. Ennek köszönhetően a frissítők mellett minden teljesítő emléklappal és a túra emblémájával díszített kitűzővel térhetett haza.

Fotók, forrás: Sárisáp Önkormányzata

Megosztás