Kategóriák: DorogHírekKék hírek

Évekig bujkált külföldön a dorogi rabló, hat évet kapott

Az Esztergomi Járási Ügyészség vádirata alapján a bíróság jogerősen hat év fegyházbüntetésre ítélte azt a férfit aki a több, mint hat évvel ezelőtti rablás elkövetését követően külföldre szökött a hatóságok elől, és akit európai elfogatóparancs alapján az Egyesült Királyságban fogtak el.

A vád szerint négy elkövető 2014. február 4-én, este, az akkor 85, illetve 81 éves sértettek dorogi családi házához ment. A vádlott a villanyóraszekrényben a kismegszakítót lekapcsolta. Az egyik sértett erre kilépett a házból, mire az egyik elkövető őt a földre lökte, ott bántalmazta, kést tartott a fejéhez, és a pénzét követelte. Ezalatt két elkövető a lakásba bement, majd egyikőjük a bántalmazott sértett feleségéhez lépett, az arcára pulóvert szorított, és értékei átadására szólította fel. Az elkövetők a lakásban 205.000,- Ft készpénzt, és 245.640,- Ft értékű ékszereket vettek magukhoz.

Az elkövetők közül az egyik férfit a bíróság 2018-ban jogerősen nyolc év fegyházbüntetésre, és nyolc év közügyektől eltiltásra ítélte, míg a vádlott az Egyesült Királyságba  szökött, őt európai elfogatóparancs alapján fogták el, vele szemben az esztergomi rendőrök ezt követően fejezték be a nyomozást.

Az ügyészség a vádlottal egyezséget kötött a bűnösség beismeréséről, amelyet az Esztergomi Járásbíróság a mai napon jóváhagyott. A bíróság az egyezség alapján a férfit 6 év fegyházbüntetésre, és 6 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet a kihirdetését követően jogerőssé vált.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügészség Sajtó