Kategóriák: EsztergomHírek

Esztergomi és piliscsabai fejlesztéseket támogat az állam

A Kormány a 2020. évi központi költségvetés átcsoportosításával mintegy 354 millió forint egyszeri támogatást nyújt 7 településnek fejlesztésekre, köztünk Esztergomnak és Piliscsabának is.

A Magyar Közlöny 2020. évi 202. számában megjelent 1575/2020.(IX.9.) kormányhatározat alapján:

Esztergom Város Önkormányzata 150.000.000 Ft támogatásban részesül, melyet útfelújítással egybekötött csapadékvíz elvezetésre, parkoló építésre, valamint környezetrendezésre használhat fel. Hernádi Ádám polgármester a Facebook oldalán közölte, hogy ebből az összegből megújul a Becket Tamás utca és a Kápolna környezete, szilárd burkolatot kap a Gesztenyés utca, a Rozetti utca szilárd burkolatot és parkolókat kap, valamint megvalósul a Külső Bánomi út bitumenemulziós felületzárása.

Piliscsaba Város Önkormányzata 65.757.000 Ft támogatásban részesül, melyből közlekedési infrastruktúra fejlesztését valósíthatják meg. Piliscsaba polgármesterétől, Farkas Andrástól megtudtuk, hogy a februárban leomlott Kálmán király utcai híd pótlására fordítják majd az összeget. Az előkészítő mérnöki munkák már folyamatban vannak – tette hozzá.