Kategóriák: Hírek

Fejlesztik Bajót csapadékvíz-elvezetését

Egy sikeres pályázat keretében Bajóton öt áteresz kerül felújításra, mely első lépés lehet a csapadékvíz-elvezetés problémáinak megoldásában.

Tóth Zoltán polgármester Bajót Község hivatalos oldalán tájékoztatta a lakosságot, hogy Bajót Község Önkormányzata sikeresen pályázott, melynek keretében a „Települési környezetvédelmi infrastruktúra-fejlesztések (TOP-2.1.3.-16-KO1-2019-00026 azonosító számú) felhíváson, „Bajót település csapadékvíz-elvezetésének fejlesztése” című projekthez 75 000 000 Ft-ot (benne a projektmenedzseri-, tervezési-, műszaki ellenőri-, közbeszerzési költségekkel), nyert csapadékvíz-elvezetésre. A pályázat során 5 áteresz kerül felújításra, mely első lépés a település csapadékvíz-elvezetési problémáinak megoldásában.

Jelenleg a tervező kiválasztása folyik. A tervek elkészítése és a szükséges engedélyek beszerzése után közbeszerzési eljárás keretében kerül kiválasztásra a kivitelező. A munkálatok valószínűleg legkorábban 2021 év tavaszán kezdődhetnek meg.

Ezzel párhuzamosan vis maior pályázat keretében próbálják a júniusi villámárvizek okozta károk helyreállítását elvégezni. Levelet fogalmaztak meg Dr. Völner Pál államtitkár Úr részére, hogy nyújtson Bajót községnek segítséget, mind a vis maior pályázat önerejéhez (18 200 900 Ft biztosításához), mind pedig egy záportározó tervezéséhez és kiépítéséhez.

A vis maior pályázat eredményét és az Államtitkár Úr segítségét várják jelenleg, a pályázat elbírálásáig sajnálatos módon semmilyen helyreállítási munkálatot nem tudnak elkezdeni.

Forrás: Bajót Község Facebook oldala
Fotó: az Únyon megvalósult csapadékvíz-elvezetés