Megerőszakolta a virágágyasban alvó lányt, öt évet kaphat

Az Esztergomi Járási Ügyészség a szexuális erőszak bűntette miatt indult ügyben bíróság elé állította azt a férfit, aki a virágágyásban alvó nővel közösült, cselekménye közben rendőrjárőrök érkeztek a helyszínre.

Az ittas állapotban lévő vádlott 2020. augusztus 8-án hajnalban a barátaival sétált Esztergomban, a Simor János utcában a szintén ittas állapotban lévő sértett és a barátja pedig egy kocsma előtti virágágyásban aludtak. A vádlott észrevette a rövidnadrágban alvó lányt és a látvány hatására előbb önkielégítést végzett, majd mikor látta, hogy a sértett nem mozdul, közelebb ment hozzá majd az alvó sértett alsóruházatát lehúzta és vele közösült, eközben rendőrjárőrök érkeztek a helyszínre.

A férfi a kihívott rendőrök helyszínre érkezése miatt hagyta abba cselekményét.

Az Esztergomi Járásbíróság 2020. szeptember 4-én bíróság elé állítás keretében szexuális erőszak bűntette miatt 5 év börtönbüntetésre ítélte és 6 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

A bíróság enyhítő körülményként értékelte a vádlott beismerő vallomását és büntetlen előéletét, súlyosító körülményként pedig az önhibából eredő ittas állapotban történt elkövetést, azt, hogy a cselekmény a lakosság biztonságérzetét súlyosan sértette, az ügyet közfelháborodás övezte. 

Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

Forrás: Tatabányai Törvényszék / Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó