Pénzbüntetésre ítélte a bíróság a fenyegetőző férfit

Jogerősen 200 ezer forint pénzbüntetésre ítélték azt a férfit, aki egy tokodaltárói önkormányzati dolgozót kezének eltörésével fenyegetett meg.

A sértett, akinek munkája többek között Tokodaltáró település utcáinak ellenőrzése és a tiltott helyen parkoló személyek figyelmeztetése, 2019. november 15-én délután észlelte, hogy egy autó tilosban parkolt az egyik büfé előtt. A férfi lefényképezte az autót, hogy annak vezetőjével szemben intézkedést kezdeményezzen. Ekkor a helyszínre érkezett a tilosban parkoló vádlott és megkérdezte a sértettet, hogy miért fényképezte le az autóját.

A sértett megkérte a férfit, hogy álljon át a büfé parkolójába, aminek a vádlott eleget is tett, majd megkérte a sértettet, hogy a képeket törölje a telefonjából, de a férfi anélkül távozott, hogy ezt megtette volna.

A vádlott még aznap írt a sértettnek egy alkalmazáson keresztül, hogy törölje ki a készített képeket, a sértett azonban ehelyett egy nevető smile-t küldött a férfinak. A sértett két nappal később vette észre, hogy egy nyilvános internetes csoportban a vádlott bejegyzést tett közzé, amelyben félelemkeltési célzattal kezének eltörésével fenyegette meg: „ugy fotozgassal te fenykepesz kis kocsog hogy nemcsak a telefonod de a kezed is eltorom!”.

Az ügyben a bíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben 2020. május 11-én 600.000 Ft pénzbüntetést szabott ki a vádlottal szemben, mely azonban nem vált véglegessé, mert a vádlott tárgyalását tartását kérte. Az Esztergomi Járásbíróságon 2020. szeptember 3-án megtartott tárgyaláson a vádlottat a bíróság zaklatás vétsége miatt jogerősen 200.000 Ft pénzbüntetésre ítélte.

Forrás: Tatabányai Törvényszék / Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség