Kategóriák: EsztergomHírek

További közlekedési információk a kerékpárversennyel kapcsolatban

Tegnap írtuk, hogy augusztus 29-én teljes útlezárásra kell számítani térségünk egyes útszakaszain a Tour de Hongrie kerékpáros verseny miatt. Esztergom város önkormányzata további információkat közölt a forgalomban közlekedők, valamint a verseny iránt érdeklődők részére.

A verseny előkészítési szakaszában augusztus 25-én a szervezők a pálya teljes szakaszát kitáblázzák, ez miatt több helyen behajtási, megállási, parkolási tilalom várható.

Augusztus 27-én 18 órától nem lehet parkolni Esztergomban a Bazilika felhajtóján, valamint a felhajtó mellett déli parkolóban. Az északi oldalon található parkolóban pedig 28-án 18 órától tilos a parkolás.

Szentgyörgymezőn megnövekedő forgalomra kell számítani. Amennyiben lehetséges, autóval senki se közelítse meg ezt a területet augusztus 29-én 20 óráig.

A parkoló nyugati részébe, és a Szent Adalbert Központ előtti parkolóba csak a leegyeztetett programra érkező turistabuszok és autók hajthatnak be. Ehhez kérik, hogy a szélvédőre helyezzék ki a behajtást engedélyező táblát, melyet a Szent Adalbert Központban igényelhetnek előzetes egyeztetés után. Továbbá kérik, hogy az említett helyszínen tartsák be a kijelölt parkolási rendet (a parkoló belső végében a Szt. Adalbert központ előtti parkoló rész lesz használható számukra).

A parkolási rend megzavarásának kompenzálásaként a helyi lakosok parkolása a verseny ideje alatt az egész városban ingyenes lesz.

Augusztus 29-én reggel 8 óráig a Vár utca forgalma zavartalanul biztosított, 8 óra után a közúti közlekedés ezen a szakaszon nem megengedett.

A városnéző kisvonatok NEM közlekednek a verseny napján szokásos útvonalukon.

A Tour de Hongrie 2020 lebonyolítása miatt életbe lépő forgalomkorlátozásokról, alternatív útvonalakról az Útinform minden felületén, valamint az autósok egyik legkedveltebb navigációs rendszere, a Waze térképes alkalmazás percre pontos segítséget tud nyújtani.

A verseny Komárom-Esztergom megyei szakasza: 

Az esztergomi szakasz

A városi lezárásokat a következő térkép mutatja:

A versenyzők a célba érkezésig háromszor teszik meg az Esztergom-Pilismarót-Dobogókő-Esztergom kört. 

A verseny útvonala: Esztergomi Bazilika – Szent István tér – Iskola utca (11-es út) – Dobozi Mihály utca (11-es út) – Pilismaróti út (11-es út) Élesrajt a MOL kút mellett – Visegrádi út (11-es út) – Esztergomi út (11-es út) – (Pilismarót–Két-Bükkfa-Nyereg–Dobogókői út) – (Esztergom) Petőfi Sándor utca – Kölcsey Ferenc utca – Bánfi Lukács út – Bánomi út – Vaskapui út – Pilismaróti út (11-es út) – Visegrádi út (11-es út) – Esztergomi út (11-es út) – (Pilismarót–Két-Bükkfa-Nyereg–Dobogókői út)- (Esztergom) Petőfi Sándor utca – Kölcsey Ferenc utca – Bánfi Lukács út – Bánomi út – Vaskapui út – Pilismaróti út (11-es út) – Visegrádi út (11-es út) – Esztergomi út (11-es út) – (Pilismarót–Két-Bükkfa-Nyereg–Dobogókői út)– (Esztergom) Petőfi Sándor utca – Kölcsey Ferenc utca – Bánfi Lukács út – Bánomi út – Vaskapui út – Földműves utca – Dessewffy Arisztid utca – Vár utca – Szent István tér – Bazilika előtti terület a befutó helyszíne.

Dobogókő és Esztergom között – ideértve Pilisszentléleket is –, valamint Esztergom és Pilismarót között a 11-es számú főútvonalon nem lehet a közúton közlekedni a zárási időszak alatt (11.00-15.00). A forgalom irányítását rendőrök és polgárőrök végzik a teljes útszakaszon a szervezők mellett.

A mezőny első áthaladása a városon: 12.10-12.40,  második áthaladása: 13.10-13.40, a célba érkezés: 14.10-14.30 között várható. Ezekben az időszakokban az egész érintett szakaszon se gyalogosan, semmilyen közlekedési eszközzel NEM LEHET áthaladni. A köztes időszakokban rendőri irányítás mellett a keresztirányú forgalom megengedett. A várakozási idők azonban extrém hosszúságúra is megnőhetnek, az alternatív útvonalak megtervezése javasolt. A tömegközlekedés is szünetel a verseny ideje alatt.

Az önkormányzat felhívja a figyelmét minden vendéglátónak, üzlettulajdonosnak, vállalkozásnak, hogy áruszállítást a Tour de Hongrie 1. szakaszának idejére és útvonalára NE szervezzenek!

A befutó, eredményhirdetés és díjátadó a Bazilikánál lesz 14.20 és 15.00 óra között.

Forrás: esztergom.hu
Borítókép: tdh.hu