Kategóriák EsztergomHírek

Teljes útzár a Tour de Hongrie ideje alatt

Augusztus 29. és szeptember 2. között kerül megrendezésre a 41. Tour de Hongrie elnevezésű Magyar Kerékpáros Körverseny, melynek I. szakasza a 2020. augusztus 29-én 12.00 órai rajttal Esztergom, Pilismarót, és a Pilisi parkerdő területén lesz megrendezve.

A résztvevők várható létszáma 120 fő, akiket több jármű kísér majd. A kerékpáros versenyzők és a velük együtt mozgó karaván sebességét a terepviszonyok és az időjárási viszonyok mellett a versenyszituációk határozzák meg. Átlagosan 40-50 km/h haladási sebességre lehet számítani, ami azonban az útvonal egyes szakaszain ettől eltérhet, és elérheti a 80-90 km/h-t is. A verseny alatt a versenyzők a biztosítást végző személyekre hagyatkoznak, a közúti jelzéseket nem figyelik. A versenyzők kísérését a teljes útvonalon motoros rendőrök és polgárőrök hajtják végre. A nagyobb útkereszteződésekben forgalomirányítás lesz.

2020. augusztus 29-én teljes útlezárásra kell számítani 11 órától várhatóan 15 óráig az alábbi útszakaszokon, ahol egyik forgalmi irányba sem lehet közlekedni:

  • 11-es számú főút Esztergom, Iskola utca – Batthyány utca kereszteződésétől Pilismarót irányába ( Visegrádi út-Szamárhegy-Búbánatvölgy-Basaharc-Pilismarót)
  • Pilismarót belterületén az Esztergomi út, Rákóczi út, Köztársaság tér, Ady Endre út.
  • 1111-es számú út „Kék bükkfa nyereg”-től, Esztergom Dobogókői út – Petőfi út – Kölcsey út- Bánfi Lukács utca – Bánomi út- Vaskapui út.
  • Esztergom Földműves utca, Vaskapui út – 11-es számú főút kereszteződésétől, a Vár utca, Szent István tér, Bazilika előtti terület.

Az időpontok a versenyzők haladási sebességétől függően változhatnak. A forgalomterelések miatt jelentős torlódásra lehet számítani a lezárt útszakaszok környezetében is. Előfordulhat, hogy a közlekedő járműveknek 3-4 óra, vagy ennél több várakozási idővel kell számolniuk.

A rendőrség kéri, hogy a verseny előtt és ideje alatt ezeken az útvonalakon ne induljanak útnak, illetve válasszanak más útvonalat. Az időjárásra és a hosszú várakozási időre tekintettel megfelelő mennyiségű ivóvizet tartsanak maguknál. A verseny útvonalán az úttesten vagy az út szélén ne parkoljanak járműveikkel.

Különösen felhívják a figyelmet arra is, hogy a versenyzők nagy sebességgel, szinte hangtalanul haladnak, ezért fokozott baleseti kockázatot jelentenek. Kérik, hogy a gyalogosok úttestre lépés előtt fokozott óvatossággal, alapos körültekintéssel győződjenek meg az áthaladás veszélytelenségéről.

Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

Fotó: Vanik Zoltán (tdh.hu)

Facebook hozzászólások

Bejegyzés módosítva 2020-08-24 14:59

dorogimedence.hu

Leave a Comment
Share
Publikálta
dorogimedence.hu

Recent Posts

Együttműködő kamarák az uniós források hatékony elérésére

Az Északnyugat-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zónában működő kilenc kereskedelmi és iparkamara kötött egymással együttműködési magállapodást a napokban…

2021-05-14

Tervezett áramszünetek május második felében

Térségünkben Esztergomban, Dorogon, Tokodon, Bajnán, Pilismaróton és Lábatlanon számíthatunk tervezett áramszünetekre 2021. május második felében.…

2021-05-14

Letartóztatásban maradhat az férfi, aki vascsővel támadt volt élettársa párjára

Meghosszabbíthatják annak a férfinek a letartóztatását, aki 2021. április 16-án egy vascsővel bántalmazta volt élettársa…

2021-05-14

Felújítás alatt álló házból lopott értékes tárgyakat a segédmunkás

Az Esztergomi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki egy esztergomi családi…

2021-05-14

Utasa nem volt a gyermekülésben rögzítve

Az Esztergomi Rendőrkapitányság járőrei 2021. május 13-án, csütörtökön 12 óra 15 perckor Esztergom-Kertvárosban, a Damjanich…

2021-05-14

Erdélyiekkel táboroznak a dorogi református hittanosok

A Dorogvidéki Református Egyházközség július első hetében rendezi meg hittantáborát Balatonszepezden, ahol az erdélyi válaszúti,…

2021-05-14

(C) 2017-2020 dorogimedence.hu

Hírportálunk sütiket használ, kérjük olvassa el az oldal végén található adatvédelmi tájékoztatónkat!